2017. január 13., péntek

Re: [KATALIST] köttetés?

Alternatív javaslat? Mert ha nincs lehet filozófálni és állandóan a legrosszabbat feltételezni az olvasóról. Amíg nincs más lehetőség addig? Ne legyen autóközlekedés mert többen szabálytalanul közlekednek? Molnár GabriellaFeladó: Katalist <katalist-bounces@listserv.niif.hu>, meghatalmazó: mikulasg@gmconsulting.hu <mikulasg@gmconsulting.hu>
Elküldve: 2017. január 12. 12:31:41
Címzett: 'Katalist'
Tárgy: [KATALIST] köttetés?
 

Elérkeztünk a köttetés szezonjához.

Egy magát megnevezni nem akaró szakmaifolyóirat-szerkesztő mondta néhány éve, hogy januárban szoktak kapni olyan leveleket, hogy a könyvtár visszamenőleg megrendeli a tavalyi(!) évfolyamot. Amikor rákérdeztek ennek az okára, megtudták, hogy az évnek e szakában szoktak köttetni, és látták, hogy nincs meg az évfolyam.

 

Kapcsolódó saját tapasztalat: gyakran láttam, hogy a felsőoktatási könyvtárban a bekötött folyóiratból azok az oldalak voltak éppen kipengézve, amelyek a rendszeresen megadott szakirodalmat tartalmazták.

 

Ezért is kérdezem: van-e értelme a hagyományőrzésen, szépészeten és a kötőműhely munkával való ellátásán túl ma a folyóiratok köttetésének?

 

Mikulás Gábor

 

 

 

 

 

www.gmconsulting.hu  mikulasg@gmconsulting.hu

www.kithirlevel.hu  Skype: mikulasg


P
Ha kinyomtatod, akkor ez már nem email.
            It’s not email if you print it.