2017. január 20., péntek

[KATALIST] Tájékoztatás az 554/2013. (XII. 31.) Korm. rendelet a civil szervezetek által igénybe vehető infrastruktúra-támogatásról felajánlásokról

Kedves Kollégák!

 

Tájékozatom Önöket, hogy a 554/2013. (XII. 31.) Korm. rendelet a civil szervezetek által igénybe vehető infrastruktúra-támogatásról alapján az 1. § (2) bekezdésében kijelölt befogadó szervezetek d) pontjában szereplő önkormányzati fenntartású nyilvános könyvtárak felhasználható szabad kapacitásaik kapcsán 2017. január 31-ig regisztrálhatnak az Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerben (EPER).

 

Az EPER rendszert az alábbi linken érhetik el: https://eper.emet.hu/paly/palybelep.aspx

 

A regisztráció során történik a befogadó szervezetek adatszolgáltatása, valamint hozzájárulása a szabad kapacitás felhasználására. Szabad kapacitásnak minősül a kormányrendelet az 1. § 11. pontja alapján: „a befogadó szervezet időlegesen rendelkezésre álló szabad infrastrukturális erőforrásai, amelyet a befogadó szervezetnél keletkező valamennyi közvetlen és az ahhoz rendelhető közvetett kiadás megtérítésével igénybe vehetővé tesz civil szervezet számára.” A felajánlások felhasználására a civil szervezetek pályázatot nyújthatnak be.

 

Ha a befogadó szervezet újonnan regisztrál az EPER-ben, vagy ha már korábban regisztrált, de nem rendelkezik érvényes regisztrációs nyilatkozattal, a saját adatok ellenőrzése vagy módosítása után a „Reg.nyilatkozat” menüpontból nyomtassa ki a nyilatkozatot. A Regisztrációs Nyilatkozat egy eredeti példányát a szervezet hivatalos képviselőjének aláírásával postai úton a regisztrációt követő 5 napon belül, de legkésőbb  2017. január 31-i postabélyegzővel az alábbi címre kell beküldeni:

 

Emberei Erőforrás Támogatáskezelő

1381 Budapest, Pf. 1407

 

Amennyiben a befogadó szervezet utoljára beküldött regisztrációs nyilatkozata érvényes, és adataiban nem történt változás,  nem kell beküldenie a nyilatkozatot.

 

Ha a befogadó szervezet korábban még nem tett felajánlást, akkor a felajánlás megtétele előtt nyilvántartásba kell vetetnie magát, ennek szükségességére az EPER a felajánlás megtétele előtt figyelmeztet.

 

További tájékoztatást az ügyfélszolgálaton keresztül kérhetnek: a 06-1-795-4100 telefonszámon.

 

 

Üdvözlettel:

 

SZALÓKI GABRIELLA

könyvtári referens

 

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Közgyűjteményi Főosztály,

Könyvtári és Levéltári Osztály

 

E-mail: gabriella.szaloki@emmi.gov.hu

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

www.emmi.gov.hu

 

 

 

 




Ezen üzenet és annak bármely csatolt anyaga bizalmas, jogi védelem alatt áll, a nyilvános közléstől védett. Az üzenetet kizárólag a címzett, illetve az általa meghatalmazottak használhatják fel. Ha Ön nem az üzenet címzettje, úgy kérjük, hogy telefonon, vagy e-mail-ben értesítse erről az üzenet küldőjét és törölje az üzenetet, valamint annak összes csatolt mellékletét a rendszeréből. Ha Ön nem az üzenet címzettje, abban az esetben tilos az üzenetet vagy annak bármely csatolt mellékletét lemásolnia, elmentenie, az üzenet tartalmát bárkivel közölnie vagy azzal visszaélnie.

This message and any attachment are confidential and are legally privileged. It is intended solely for the use of the individual or entity to whom it is addressed and others authorised to receive it. If you are not the intended recipient, please telephone or email the sender and delete this message and any attachment from your system. Please note that any dissemination, distribution, copying or use of or reliance upon the information contained in and transmitted with this e-mail by or to anyone other than the recipient designated above by the sender is unauthorised and strictly prohibited.