2016. november 8., kedd

[KATALIST] Legkedveltebb túraútvonalak Nepálban 3.

A Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár szeretettel vár minden érdeklődőt a

Legkedveltebb túraútvonalak Nepálban

előadássorozat következő alkalmára

november 15-én, kedden 18 órára:

Langtang-völgy gyalogtúra

Nepálban rengeteg többé-kevésbé jól bejárt túraútvonal létezik. Ezek közül a legnépszerűbbeket mutatja be Urai Róbert, akinek ajánlóját olvashatjuk:

 

A Langtang-völgy csodálatos hegyvidéki régió Katmandutól északra, a tibeti határig húzódik. A nepáli túrák közül minden bizonnyal ezen a vidéken lehet a legkevesebb erőfeszítéssel a legváltozatosabb látnivalókban részünk. Észak-dél irányba futó völgyek sora számos lehetséges túraútvonalat kínál. Gosainkund és Helambu régiók délen fekszenek, itt a Langtang régióval kiegészítve hosszabb-rövidebb túrákat (7–21 nap) tehetünk. 
Ezen a vidéken létesült Nepál első nemzeti parkja, a Langtang Nemzeti Park.

Lakói a tamangok, akiknek a vallási hagyományaik, nyelvük, öltözetük sokkal jobban hasonlít a tibetiekéhez, mint a középmagas hegyekben élő rokonaikéhoz. 
Amit nagyon érdemes megnézni: Gosainkund-tó, hegycsúcsok: Langtang Lirung (7246m) Yala peak (5500m), Langshisha Ri (6310m.), Gang Chhenpo (6388m)
Az itteni magashegyi táj, az érintetlen őshonos növényvilág ideális kirándulási célpont lehet azoknak a túrázóknak, akik időszűkében vannak.

Urai Róbert tanulmányait a természet és az állatok világa iránti érdeklődés határozta meg. Vadgazda mérnöki majd természetvédelmi diplomát szerzett. 2010-ben sikerült első ízben Nepálba eljutnia. Rögtön megragadta „a havas hegyek, zöldellő dombok, zúgó patakok országa, amelyet átjár a buddhizmus, a nyugalom, a szeretet és a kedvesség.” Azóta többször utazott Nepálba és Tibetbe. A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán buddhista tanítói végzettséget szerzett.

Urai Róbert 2010 óta utazik rendszeresen Nepálba és Tibetbe. Vadgazda mérnöki és természetvédelmi diplomái után a Tan Kapuja Buddhista Főiskolán buddhista tanítói végzettséget is szerzett. Tanulmányait a természet és az állatok világa iránti érdeklődés határozta meg.

Helyszín: MMgMK Mezőgazdasági Könyvtár, Tessedik terem

1012 Budapest Attila út 93.

 

További előadások:

december 20., kedd, 18 óra

 

Az előadáson a részvétel ingyenes!

 

Vincze Petronella

MAGYAR MEZŐGAZDASÁGI MÚZEUM ÉS KÖNYVTÁR

Mezőgazdasági Könyvtár

VÁRMEZŐ GALÉRIA

1012 Budapest, Attila út 93.

Tel.: 489-4920, 489-4900

Mobil: 20/ 413 9045

E-mail: titkarsag@omgk.hu