2014. augusztus 23., szombat

[KATALIST] lemmatizáló és winch. rend

Az azonos tárgyú, tanácskérő korábbi levelemhez, azon belül a winchester-adathalmaz kezelő kérdéshez némi kiegészítés. (Úton vagyok, ezért az előző levél szövegét sajnos nem tudom beemelni.)

A diigo.com-ot azért említettem a délelőtti levelem végén, mert nem csak dir-ek és fájlok, hanem a fájlok belsejéből szövegrészletek, képek, stb. is nyilvántartásba kerülnek időnként. Az ilyenek önálló ID-t kapnak, de persze beágyazott/függési viszonyuk is számon tartva.

Egy speciális példa, ami jó szemléltetés: ideális lenne például levelezőprogramban egy levél megnyitása után a levél törzsszövegében egérrel beborítani azt a szövegrészletet, amely további intézendő/teendő, és ez a szövegdarab a levél feladójával és időpontjával automatikusan átkerül adatbázismezőkbe, és persze egyéb (nem automatikus) mező-lehetőségek: sürgősség, megjegyzés, stb.

Ilyen vagy közel ilyen teendőket értettem azon, hogy az adatbevitel sajátosabb annál, mint amit a szokásos - akár fejlett - katalogizáló szoftverek tudomásom szerint kínálnak.
A kialakuló adatbázis kezelése, keresés, stb. másodlagos kérdés, arra saját elképzelésem (is) van.

Szóval köszönöm, ha tanácsokat adtok.
Simonyi Béla