2011. március 9., szerda

Re: [KATALIST] Gyászhír

 

Dr. Horváth Tibor az egri Informatikus könyvtáros képzés megalapítója, a szak tantervének kidolgozója, a humán erőforrás megszervezője és hosszú évekig a főiskolai szintű Informatikus könyvtáros szak szakfelelőse volt az Eszterházy Károly Főiskolán.

Fáradhatatlanul járt Egerbe, ahol több száz diploma megszerzéséhez nyújtott segítő kezet. Hallgatói nagyon szerették, mind emberi, mind pedagógusi tulajdonságaiért. Oktatómunkáját igen magas színvonalon végezte. Ki kell emelni tanári személyiségét, elkötelezettségét a könyvtárosi hivatás mellett.

Megtanította hallgatóit a tudományos munka fortélyaira, példát mutatott az informatikus könyvtáros terület problémái iránti érzékenységből, illetve ezen problémák megoldására több javaslattal is előállt.

Korától függetlenül mindig a modern, könyvtári szolgáltatást támogatta, erősítette, erre tanítva hallgatóit is.

Nagyon szerette az egri főiskolát, de Eger is szerette őt. 1999-ben az intézmény legmagasabb kitüntetésével, az Eszterházy Károly Főiskoláért Emlékérem arany fokozatával ismerte el munkáját.

Az egri könyvtáros képzés, az Eszterházy Károly Főiskola nem felejti Dr. Horváth Tibor áldozatos munkáját, ígérjük, hogy emlékét megőrizzük.

 

Tisztelettel,

  A Médiainformatika Intézet

 

-----Original Message-----

> Nemrég kaptuk a szomorú hírt, hogy dr. Horváth Tibor, az MKE volt

> elnöke, az OPKM nyugalmazott főigazgatója, az ELTE Könyvtártudományi

> tanszékének professzora, sokunk mestere és tanítója, a könyvtártudomány

> és a könyvtárügy kiemelkedő egyénisége 2011. március 2-án elhunyt.

> Temetéséről később értesítjük a Kedves Kollégákat.

> 

> Az MKE elnöksége nevében:

> 

> Bakos Klára

> elnök