2011. február 28., hétfő

[KATALIST] Európai Év Fája

BEGIN:VCARD
VERSION:2.1
N:Edit;;Pfeiffer
FN:Pfeiffer Edit
ORG:Fáklya Mûvelõdési Ház és Könyvtár
TEL;WORK;VOICE:0693543141
ADR;WORK:;;Szabadság tér 15.;Letenye;;8868
LABEL;WORK;ENCODING=QUOTED-PRINTABLE:Szabads=E1g t=E9r 15.=0D=0ALetenye 8868
EMAIL;INTERNET:ditty1@gmail.com
EMAIL;PREF;INTERNET:platan55@gylcomp.hu
REV:20110228T105255Z
END:VCARD

Kedves Kollégák!

A letenyei Városi Könyvtár közvetlen szomszédságában található városunk jelképe, a több száz éves platánfa. A Letenyéért Közéleti Egyesület az Andrássy-kastély parkjában található fát nevezte 2010-ben évben az „ÉV FÁJA” díjra, melyet el is nyert.

Ezáltal 2011-ben indulhatott az Európai Év Fája versenyben. Február 8. és március 6. között nyilvános szavazáson dől el, hogy a benevezett 5 fa közül melyik nyeri el az Európai Év Fája kitüntető címet.

A nevezett fák: Magyarországról a Letenyei Platán, Bulgáriából szintén egy platán, Csehországból és Szlovákiából egy-egy tölgy és egy hársfa Romániából. Ezek a fák nemcsak koruk és megjelenésük miatt érdekesek, de a hozzájuk kapcsolódó történetek legendák is figyelemre méltóak. Közös bennük, hogy az őket nevező közösség számára különösen fontosak, s az idők során településük szimbólumává váltak. Aki szeretné, hogy a magyar versenyző, a LETENYEI PLATÁN nyerjen, kérjük  látogassa meg az Európai év Fája weboldalát és szavazzon:

http://voting.treeoftheyear.org/voting/tree-4/vl/hu

 

A szavazás gombra kattintva a szavazó által megadott e- mail címre küldenek egy szavazás érvényesítő linket. Egy e-mail címmel összesen csak egyszer lehet szavazni!


Köszönettel:

Városi Könyvtár dolgozói

Letenye

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

... és a háttérben a Városi Könyvtár épülete