2010. február 2., kedd

Re: [KATALIST] Levél a miniszter úrnak

Kedves Károly!

Minden tiszteletem a Tiéd, bámulom az igazságérzeted, de sajnálattal jelzem: így nem lehet eredményesen pályázni.A pályázati adatlapokból világosan kiderül, hogy mit és hol és kinek kell aláírnia. Ebben az OKMT-nek nyilvánvalóan igaza volt.

A pályázatot ugyan csak személyesen adták ki, jó, ezt lehet kifogásolni, nekem még soha eszembe nem jutott, hogy elutasított pályázatot visszakérjek.

Utána pedig egy CD-t csatoltál be, mivel a korábbi - elutasított - pályázatoddal csak egyet kaptál vissza a kettőből, ergo feltételezted, hogy azt, amit nem adtak vissza, mert elkallódott, majd hozzászámítják az újhoz.

Namost mindezek után, ahelyett hogy a homlokoddal döngetnéd az ajtófélfát, még megírod mindezt a miniszternek, aki - ha netán elolvassa - szabályszerűen csacsinak fog nézni bennünket könyvtárosokat, hogy finoman fogalmazzak.

Károly! Szívből utálom ezeknek a pályázatoknak a lehetetlen feltételeit, a végtelen bürokratizmust, sőt, az OKMT tőlünk is kért olyan hiánypótlást, ami nem is volt hiány. Szemrebbenés nélkül beadtuk újra. Ahogyan azt is beadtuk, ami indokolt volt. Telefonon is tudtunk egyezkedni, nem is egy kérdésben.
Ez a TIOP 1.2.3/09/01 kifejezetten arról szólt, hogy szabályszerűen csattogott az OKMT talpa, ahogyan szaladt utánunk, hogy beletömhesse a zsebünkbe a 8 milliót. Bizonyos szorgalom és körültekintés kellett csak hozzá. Az őrületesen hosszú és hosszabbított határidő pedig akár többszöri "újrakezdés" lehetőségét is magában foglalta.

Szóval - ha leveled nem szatírának szántad -, akkor sajnálom, hogy ezzel traktáltad a minisztert. Ha legközelebb írsz neki, szívesen adnék ötletet, hogy mit kifogásolj. Persze, ha még ott éri a posta :-)

Barátsággal üdvözöl:
Domonkos


2010.02.02. 12:04 keltezéssel, Csabay Károly írta:
Kedves Kollégák!

2009. december 23-án levelet írtam Hiller miniszter úrnak. Az volt a szándékom, hogy mindannyiunk okulására ezen a szakmai listán közzéteszem a válasszal együtt. Ennek megfelelően a hivatalos levelezésben szokásos 30 napot megvártam (az ünnepekre tekintettel némi ráhagyással). Válasz (eddig) nem érkezett. Ennek ellenére úgy érzem, hogy a levél egymagában is érdeklődésre tarthat számot, ezért így is közlöm. Amennyiben kapok választ, azonnal küldöm azt is.

Íme, tehát a levél:

Hiller István

miniszter

Oktatási és Kulturális Minisztérium

1055 Budapest, Szalay u. 10-14.

 

 

 

Tisztelt Miniszter Úr!

 

 

 

Alulírott Csabay Károly, mint a TIOP-1.2.3/09/1 pályázat egyik pályázó konzorciumának pro­jekt­menedzsere fordulok Önhöz, mert a pályázatot elbíráló OKMT az Ön minisztériumának fel­ügyelete alá tartozik. A pályázó konzorcium Mezőberény, Dévaványa, Szeghalom és Vész­tő városi könyvtáraiból áll, az úgynevezett főkedvezményezett a mezőberényi könyvtár.

 

A pályázatot a kiírásnak megfelelően benyújtottuk, csatolva azt a konzorciumi szerződést, amely felhatalmazza a mezőberényi könyvtárat a pályázat benyújtására. Ennek megfelelően a part­nerek nevében is a mezőberényi könyvtár írt alá — természetesen cégszerűen. Az OKMT ezt a benyújtást visszadobta azzal, hogy mindenütt a főkedvezményezett írt alá, és ez formai hiba.

 

Az érthető elképedés ellenére megfogadtam a Minisztérium munkatársának tanácsát: vissza kell kérni az anyagot, és a projektadatlapot a megfelelő személyekkel aláíratva újra be kell nyúj­tani. Az OKMT ugyanakkor nem volt hajlandó a pályázati anyagot visszaküldeni. Erre az ere­deti mellékletek újraküldése miatt volt szükség. Ez teljesen érthetetlen, mert ha a pályázat ki­elégítő biztonsággal utazott Mezőberényből Budapestre postai úton, akkor visszafelé ez mi­ért nem lehetséges. Nos, az OKMT az anyagot csak személyesen adja ki. Hogy magam vagy va­lamelyik munkatársam Budapestre utazzon, arra a létszámhelyzet nem adott lehetőséget. Meg­hatalmazást írtam tehát 85-éves édesapámnak, aki ingyen utazik, és ő a pályázati anyagot el­hozta Mezőberénybe. Fontos: a visszaadott pályázati anyagban egy db CD volt! (A be­nyúj­tás­kor 2 db-ot mellékeltünk a kiírásnak megfelelően.)

 

Megtörtént az újrabenyújtás immár a megfelelő helyen a megfelelő személyekkel aláírva. A mel­lékleteken nem változtattam semmit, értelemszerűen az egy db CD-t hagytam a cso­mag­ban, hiszen a másik úgyis az OKMT-nél van. Erre a benyújtásra azt a választ kaptuk, hogy mi­vel csak egy CD-t küldtünk, elutasították a pályázatot.

 

Tisztelt Miniszter Úr! Szeretném hangsúlyozni, hogy ezt a bejelentést magánemberként te­szem, nem azért, mert szerepelek benne, ha csak hallottam volna az esetről, akkor is meg­ten­ném. Ezt a fajta eljárást packázásnak hívják, és megengedhetetlen.

 

Természetesen örülnék, ha az OKMT a pályázatot befogadná, de azt is megértem, ha erre a tör­téntek után nincs lehetőség. Arra azonban kérem Miniszter Urat, szíveskedjék az esetet ki­vizs­gáltatni, és a vizsgálat eredményéről engem tájékoztatni.

 

 

 

Köszönettel

 

 

 

Mezőberény, 2009. december 23.

 

 

 

Csabay Károly

könyvtáros, osztályvezető

OPSKK Könyvtára

5650 Mezőberény, Fő út 4.


 
_______________________________________________ Katalist mailing list Katalist@listserv.niif.hu https://listserv.niif.hu/mailman/listinfo/katalist