2024. október 17., csütörtök

[KATALIST] Magyar Könyvtárosok IX. Világtalálkozója (2024. november 21–22.) - meghívó

Tisztelt Kollégák!

 

Örömmel tájékoztatom Önöket, hogy a vilagtalalkozo.oszk.hu címen elindult a Magyar Könyvtárosok IX. Világtalálkozójának (2024. november 21–22.) információs honlapja és a rendezvényre történő regisztráció. A korábbi évekhez hasonlóan az eseményt a Magyar Nemzeti Múzeum Közgyűjteményi Központ Országos Széchényi Könyvtár az Országgyűlési Könyvtárral közösen szervezi. A rendezvény első napja az Országházban, a második napja pedig a nemzeti könyvtárban lesz. Az idei konferencia témája: Digitális hídépítés: közös örökségünk megőrzése és továbbadása. Az eseményen való részvétel mindenki számára ingyenes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött.

 

A világtalálkozó első napján körképként a magyar kulturális örökség megőrzésének Kárpát-medencei megvalósításáról lesz szó, elsősorban könyvtári aspektusból. A konferencia második napján kiemelt jelentőségű hazai intézmények könyvtáros szakemberei és nyugat-európai, illetve amerikai magyar könyvtárosok tartanak előadásokat.

 

A rendezvényre érkezők csak személyazonosításra alkalmas, érvényes okmánnyal (személyi igazolvány, útlevél stb.) léphetnek be az Országház épületébe, a dokumentum azonosítószámát már a regisztrációkor meg kell adni. Az Országházba való belépés kizárólag azok számára engedélyezett, akik szerepelnek a hivatalos jelentkezési listán, ezért kérjük, ügyeljenek a pontos regisztrációra.

 

Amennyiben kérdésük merül fel vagy segítségre van szükségük a regisztrációval vagy a szállásfoglalással kapcsolatban, forduljanak hozzánk bizalommal a vilagtalalkozo@oszk.hu e-mail-címen!

 

Köszönettel és tisztelettel a szervező intézmények nevében,

Gerencsér Judit

 

Gerencsér Judit

általános főigazgató-helyettes

Országos Széchényi Könyvtár

E-mail: gerencser.judit@oszk.hu

Telefon: + 36 1 487-8663

Mobil: + 36 20 5856550