2024. október 16., szerda

[KATALIST] Könyvtári Kihívás pályázat – olvassa nyertesre könyvtárát!

Tisztelt Kollégák!

Örömmel értesítjük Önöket, hogy a Kulturális és Innovációs Minisztérium az MNMKK Országos Széchényi Könyvtár Könyvtári Intézet és a Petőfi Kulturális Ügynökség szakmai partnerségével elindítja a Könyvtári Kihívás pályázatot, amelynek célja az olvasásnépszerűsítés és a könyvtárhasználat innovatív ösztönzése a Kárpát-medencében.

A hat hónapon át tartó verseny során a magyar közkönyvtáraknak lehetősége nyílik arra, hogy új megközelítésekkel, programokkal és szolgáltatásokkal érjék el közönségüket. A kihívás végén több szempont szerint díjazzuk azokat az intézményeket, amelyek a legnagyobb látogatószám-, kölcsönzési és olvasói közönségnövekedést érték el. A fődíjak az első három helyezett számára kategóriánként 10, 5 és 3 millió forintos pénzjutalmak, amelyek olvasásnépszerűsítésre és szolgáltatásfejlesztésre használhatók fel. Emellett három kiválósági különdíjat is kiosztunk 10, illetve 5-5 millió forintos értékben, amelyek külön kategóriákra fókuszálnak.

A verseny kiemelt célcsoportjai a gyermekek, a fiatalok és az anyaországon kívüli Kárpát-medencei magyarok. A pályázó könyvtárak számára az adott naptári évben kitűzött kihívás az előző év statisztikai adataihoz viszonyítva értékeli a fejlődést, kiemelve a közösségépítés fontosságát.

Az érdeklődő intézmények számára már elérhető a Könyvtári Kihívás hivatalos oldala (https://kultura.hu/konyvtarikihivas). A pályázati adatlapot és az egyéb szükséges dokumentumokat a konyvtarikihivas@oszk.hu e-mail-címre várjuk. A jelentkezési határidő 2024. november 15.

Kérdéseiket szeretettel várjuk az imént megadott e-mail-címen vagy a Könyvtári Intézet 06 1 224-3815 telefonszámán.

Bízunk benne, hogy az Önök könyvtára is részt vesz a Könyvtári Kihívásban, és közösen dolgozhatunk az olvasásnépszerűsítés és a könyvtárhasználat előmozdításán!

Tisztelettel:

 

--

Szüts Etele

igazgató

Könyvtári Intézet

Országos Széchényi Könyvtár

E-mail:  szuts.etele@oszk.hu

Telefon: +36 1 224-3787

Mobil: +36 30 242-5370

https://www.oszk.hu/sites/default/files/2022_logo/insta.png https://www.oszk.hu/sites/default/files/2022_logo/facebook.png https://www.oszk.hu/sites/default/files/2022_logo/youtube.png

https://www.oszk.hu/sites/default/files/logo.png