2024. szeptember 28., szombat

Re: [KATALIST] Érdemes-e szak- vagy közkönyvtárban közösségi irodával foglalkozni?

Kedves Ildikó, 
természetesen. Közintézményi munkatársaknak és hallgatóknak egyaránt; a kiírás szerint (ld.: kék hátteres szöveg).
Üdvözlettel,
Mikulás Gábor  

Máté Ildikó <pulsatilla@student.elte.hu> ezt írta (időpont: 2024. szept. 27., P, 21:33):
Üdvözlöm!

Érdeklődnék, hogy az eseményre van-e hallgatói kedvezmény esetleg?

Köszönettel,
Máté Ildikó

Sent from Outlook for iOS

From: Katalist <katalist-bounces@listserv.niif.hu> on behalf of Mikulás Gábor via Katalist <katalist@listserv.niif.hu>
Sent: Thursday, September 26, 2024 11:01:39 AM
To: Katalist <katalist@listserv.niif.hu>
Subject: [KATALIST] Érdemes-e szak- vagy közkönyvtárban közösségi irodával foglalkozni?
 
Erre a kérdésre is választ kapsz. De leginkább a "hogyan igen, hogyan nem?" kérdésre.
Szeretettel várunk rendezvényünkön.
Üdvözlettel,
Mikulás Gábor, MIBE


A közösségi iroda /
coworking office lehetőségei

– A Magyar Információbrókerek Egyesületének konferenciája, okt. 16.
(ugyanez webes felületen: http://mibeinfo.hu/a-kozossegi-iroda-coworking-office-lehetosegei-mibe-konferencia-okt-16/

 Kereslet és kínálat a közösségi irodában, milyen a várható jövő, van-e tere az információs és szervezési értékhozzáadásnak? 
2024. október 16., Néprajzi Múzeum, Budapest; Dózsa György út 35.

Részletes program:

10.00 Köszöntő: Novák Gabriella (marketing főosztály-vezető, Néprajzi Múzeum)
(A húsz perces előadásokat 10 perces kérdés-felelek követi.)

10.10 Szolgáltatói és használói igények párosítása – a friss felmérés eredménye – Dr. Mikulás Gábor (MIBE- Felmérést készítettünk (ld. alább!) a közösségi irodák szolgáltatóinak és (potenciális) használóinak megkérdezésével. Az előadás bemutatja ennek eredményét, és néhány felvetést fogalmaz meg lehetséges fejlesztésekre.

10.40 Innováció és inspiráció: hogyan formálja a coworking a munkavégzés jövőjét? – Filep Szilvia (coworking szakértő, a Coworking Hungary Szövetség alapítója) - A coworking irodák egyedülálló lehetőségeket kínálnak a kreativitás, az együttműködés és az innováció terén. Átalakítja a dinamikus munkakörnyezet a hagyományos munkavégzés paradigmáját, és hozzájárul a jövő munkahelyi kultúrájához és produktivitásához.

11.10 Idegenekből közösség – Levendel Áron (társalapító, ügyvezető, KAPTÁR, Budapest) - "Ide az iroda miatt jönnek, es a közösség miatt maradnak" — mondta az egyik tagunk találóan, es tényleg, a KAPTÁR-ban nem csak jól dolgozni könnyű, hanem megtalálni, elérni azt, amit keresünk. Mutatom, hogy csináljuk.

11.40 Szünet

12.10 Közösségi irodák ingatlanos szemmel – Czinkóczi-Dori Szilvia ingatlan projekt tanácsadó, (Forrás Inspiratív Közösségi Iroda, Kecskemét) - A coworking, mint iroda-, asztal bérlési forma összehasonlítása a klasszikus irodabérléssel. Milyen előnyei és hátrányai vannak a közösségi irodáknak? Az előadást konkrét magyarországi példákkal fűszerezem.

12.40 Köz- és szakkönyvtári lehetőségek és tapasztalatok – Takács Dániel (ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Könyvtára) - A hagyományos könyvtári funkciók térvesztése mellett lehet-e a közösségi iroda az egyik ígéretes eszköz? Áttekintünk több, vegyes eredményű hazai és nemzetközi kísérlet, és levonjuk a következtetéseket.

13.10 Ebéd

13.50 Coworking, üdülőövezetben – tapasztalatok és kilátások – Horváth Tamás (Parókia Coworking, Káptalantóti) - Szóba kerül a távmunka, a vidéki élet előnyei, a Balaton környéke, és a szolgáltatás, ami közösségfejlesztés is egyben. Üzleti modellünkkel latolgatjuk: hosszabb távon megteremtődhet-e közösségi iroda képében a távolról is vonzó helyi információs központ?

14.20-15.20 Kerekasztal

 Részvételi szándékodat okt. 9-ig itt jelezd. Részvételi díj: 15.000 Ft, egy szervezettől 2 fő: 25.000 Ft, MIBE-tagoknak, közintézményi munkatársaknak és nappali tagozatos hallgatóknak 7.000 Ft, okt. 9-ig utalva a 11991102-06312392-10000001 MIBE-számlára, „konferencia" és a résztvevő nevének megjelölésével. Helyben fizetve +2.000 Ft. A részvételi díj tartalmazza a büféebédet és a frissítőket. 

Támogatók: Néprajzi Múzeum, Bács-Kiskun Vármegyei Iparkamara, KIT Hírlevél

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Rólad is szólhat az első előadás! A benne bemutatandó friss felméréshez Te és érintett ismerőseid is hozzájárulhatnak:

1. Gondolkodsz-e közösségi iroda (coworking office) működtetésében?
Ha felmerült a lehetőség, vagy a kíváncsiság, töltsd ki az alábbi, 5 perces, anonim felmérést, melyet tapasztalattal rendelkező vagy lehetséges szolgáltatóknak szól.
Szolgáltatóoldali kérdőív: https://forms.gle/ct4ntqg6XcGMu5Ub8 

2. Ha a közösségi iroda (coworking office) szolgáltatás tényleges vagy lehetséges igénybe vevőivel kapcsolatban vagy – pl. bt., kft., civil szervezet stb. -, bártan küldd nekik tovább ezt a linket, hogy az ő igényeik is nagyobb figyelmet kaphassanak – a szolgáltatás fejlesztése érdekében.
Ügyféloldali kérdőív https://forms.gle/XprvqZc2iXZi4dTf7

Kitöltési határidő: 2024. szept. 30. Az eredmények bemutatása: 2024. okt. 16.