2024. szeptember 11., szerda

[KATALIST] A népmese napja - XX. Országos népmese-konferencia


Kedves Könyvtáros Kollégák!

A Magyar Olvasástársaság tisztelettel meghívja Önöket az immár 20. alkalommal megrendezésre kerülő „A népmese napja – Országos Népmese-konferencia" eseményére, amelyre 2024. szeptember 27-én, Benedek Elek születésnapján kerül sor Debrecenben.

A konferencia kiemelt témája Benedek Elek öröksége, melyhez idén különleges díszvendégeink is csatlakoznak: dr. Bíró Bíborka Eszter és dr. Bíró Boróka Júlia, Benedek Elek ükunokái, Benedek Elek Emlékház kulturális menedzserei. Előadást tart továbbá Kovács Marianna, Stiblár Erika és Bajzáth Mária. A program során plenáris előadások és délutáni műhelymunkák várják a résztvevőket, melyek helyszínei a Debreceni Református Hittudományi Egyetem és a Méliusz Juhász Péter Könyvtár lesznek.

Az esemény remek lehetőség arra, hogy a népmesei örökséget ápoló szakemberek, pedagógusok, közművelődési intézményben dolgozók találkozzanak, eszmét cseréljenek, valamint közösen tisztelegjenek a mesegyűjtők és mesemondók előtt. A konferencia programjával kapcsolatban további információ és regisztráció az alábbi linkeken érhető el:

Regisztráció: https://forms.gle/Dbssc9pqf2y5eNSS6

További információ: http://www.nepmesenap.hu/

Szeretettel várjuk Önöket a jubileumi ünnepségre!