2013. november 5., kedd

[KATALIST] Pesti Bölcsész Akadémia

Tisztelt Listatagok,

szeretnék a figyelmükbe ajánlani egy rendezvényt, egy ingyenes, nyitott egyetemet, amely az ELTE BTK-n kerül megrendezésre, az előadók, és mi, szervezők is doktoranduszok vagyunk. Az előző félévben volt könyvtáros előadónk is, most sajnos nem volt ilyen PhD-tanulmányokat folytató pályázó, de bízunk benne, hogy jövő évben lesznek jelentkezők. Ettől függetlenül ajánlom a programot, szívesen látjuk Önöket és ismerőseiket!

Pesti Bölcsész Akadémia az ELTE BTK-n működő nyitott egyetem, amelyet a hallgatók és az oktatók közös lelkesedése hívott életre. Amellett, hogy az alkalmakon tudás átadása folyik, a rendezvény nem titkolt hivatása, hogy megmutassa a közönségnek, miben rejlik a fiatal kutatók számára a bölcsészettudomány szépsége és öröme.  Ennek jegyében az ELTE BTK doktori iskoláinak hallgatói nyilvános előadásokat, kurzusokat tartanak a legkülönfélébb témákban. Az előadásokat mindig egy rövid beszélgetés követi, amely lehetőséget ad a kérdések, reflexiók megfogalmazására.


Az idei félév 2013. novemberétől 2014. februárjáig tart, ám akkor szinte szünet nélkül folytatódik majd az előadás-sorozat a következő félévvel, egészen májusig. A bölcsészettudomány nagy kérdései várnak minden kedves érdeklődőt: vajon „miként és hogyan lehet olvasni” bizonyos alapműveket? Melyek az általános történelemismeret által homályban hagyott problémák? Miként része mindennapjainknak a nyelv és a vele összefüggésben álló kérdések? Hogyan tekinthetünk a 21. században a művészetre? Miként közelíthetjük meg a hétköznapok eseményeit a filozófia spektrumán keresztül? 


A Bölcsészettudományi Kar nyitott egyetemmé válik, és kitárja kapuit minden érdeklődő felé. Az előadásokon való részvétel semmihez nincs kötve, a középiskolás korosztálytól a nyugdíjasig mindenkit szívesen látunk, akár egy-egy előadást is lehet látogatni, nem szükséges előre regisztrálni, és nem szedünk belépőt sem. (Becsületkasszával működünk, amelybe bedobhat mindenki, amennyit gondol. A befolyt összeget az Akadémia működésére fordítjuk.)


Elérhetőségeink:

Helyszín: ELTE BTK - Budapest, 1088, Múzeum krt. 4-6. Ifjúsági épület, III. emelet, Nagyelőadó

Térkép: http://pestibolcseszakademia.blog.hu/2013/02/11/a_helyszin_a_campus_terkepen

E-mail: akademia.btk@gmail.com

Részletes program: http://pestibolcseszakademia.blog.hu/2013/11/01/kulturara_akadva_a_2013-2014-es_ev_reszletes_programja

Facebook oldal: https://www.facebook.com/BolcseszAkademia


Szeretettel várunk minden érdeklődőt!
Üdvözlettel,
Pataky Adrienn
szervező





_______________________________________________