2012. május 3., csütörtök

Re: [KATALIST] Fwd: segítség kérés


Kedves Gertrud!
 
nekem is van egy ehhez kapcsolódó kérdésem. Az alábbiak szerinti gyakorlatot követve mi is a brosúrába vételeztük be pl. az angol módszertani kiadványokat (noha némelyil tööbezer Ft értékű volt). Engem ez már akkor is zavart.
Most, hogy a SZIKLA programba visszük fel a könyveket, ez problémát is okozott, hiszen csak a könyveket akartuk feldolgozni, a Br. jelűeket nem. Így viszont ki kellett onnan is válogatni azt, ami nem konkrétan tankönyv, de mégis tulajdonképpen tanári kézikönyv.
 
Mi lett volna a jó gyakorlat?
 
Üdvözlettel Szlávikné Zsóka
Gödöllő, Erkel F.Ált.Isk.
"Gertrud Sándor" <gertrudsandor@gmail.com> írta:


---------- Forwarded message ----------
From: Gertrud Sándor <gertrudsandor@gmail.com>
Date: 2012/4/27
Subject: Re: [KATALIST] segítség kérés
To: Zámbori Éva <zam78@freemail.hu>


Kedves Éva!

A tanári példányok, munkafüzetek, tankönyvek és tanári kézikönyvek, egyéb az oktatáshoz szükséges eszközök, normál üzemmódban brosúraként vannak bevételezve.
Ezek éppoly munkaeszközök, mint bármely más pályán a munkavégzéshez szükséges anyagok. Éppen azért van ez így, mert nagyon gyors az avulásuk.
Elszámoltatásuk ezért nem is olyan szigorú, mint a normál leltári számozású kiadványoké.
Méltatlan lenne azt gondolom, hogy 20 évvel ezelőtti kitöltött munkafüzeteket számonkérni, amire a könyvtárnak már semmi szüksége... -ha ott lenne, le kellene selejtezni!

Tartalmi avulás / kötészeti selejt stb... ennek megvannak a formulái.

Jó munkát és békés elválást a pedagógus kollégának!

Egy volt iskolai könyvtáros, aki most a kényszerűségből elköszönő bíróktól esetenként 40 év után próbál hasonlóképpen eljárni:-)


Üdvözlettel:
Sándor Gertud
iskolai könyvtári szakértő és szakfelügyelő,
könyvtári szakértő és szakfelügyelő


2012/4/24 Zámbori Éva <zam78@freemail.hu>
Tisztelt Kollegák!
Abban kérnék segítséget, nyugdíjba menő pedagógusunk van. Ettől a tanévtől vettem át az iskolai könyvtárat. Itt nem volt szokás, hogy a pedagógus év végén visszaadja a tanári példányokat. A leszámoló pedagógus több, mint 20 éve dolgozik itt és több munkafüzetre és tankönyvre nem is emlékszik, hogy kinek adta át esetleg. Tehát ezek a tankönyvek már régen forgalomban sincsenek. Ilyen esetben mit tesztek a hiányzók könyvekkel??
Köszönöm a segítséget.
_______________________________________________
Katalist mailing list
Katalist@listserv.niif.hu
https://listserv.niif.hu/mailman/listinfo/katalist
 



--
Sándor Gertrud
Zalaegerszegi Törvényszék dr. Degré Alajos Jogi Szakkönyvtár
8900 Zalaegerszeg, Várkör 2.
Tel.+Fax: 06-92 501 041
Mobil: +36-30-5203104
Mail: sandorg@zalaegerszegit.birosag.hu



--
Sándor Gertrud
Zalaegerszegi Törvényszék dr. Degré Alajos Jogi Szakkönyvtár
8900 Zalaegerszeg, Várkör 2.
Tel.+Fax: 06-92 501 041
Mobil: +36-30-5203104
Mail: sandorg@zalaegerszegit.birosag.hu
---------- Forwarded message ----------From: Gertrud Sándor gertrudsandor@gmail.com>
Date: 2012/4/27Subject: Re: [KATALIST] segítség kérésTo: Zámbori Éva zam78@freemail.hu>Kedves Éva!A tanári példányok, munkafüzetek, tankönyvek és tanári kézikönyvek, egyéb az oktatáshoz szükséges eszközök, normál üzemmódban brosúraként vannak bevételezve.
Ezek éppoly munkaeszközök, mint bármely más pályán a munkavégzéshez szükséges anyagok. Éppen azért van ez így, mert nagyon gyors az avulásuk.
Elszámoltatásuk ezért nem is olyan szigorú, mint a normál leltári számozású kiadványoké.Méltatlan lenne azt gondolom, hogy 20 évvel ezelőtti kitöltött munkafüzeteket számonkérni, amire a könyvtárnak már semmi szüksége... -ha ott lenne, le kellene selejtezni!

Tartalmi avulás / kötészeti selejt stb... ennek megvannak a formulái.Jó munkát és békés elválást a pedagógus kollégának!Egy volt iskolai könyvtáros, aki most a kényszerűségből elköszönő bíróktól esetenként 40 év után próbál hasonlóképpen eljárni:-)

Üdvözlettel: Sándor Gertudiskolai könyvtári szakértő és szakfelügyelő, könyvtári szakértő és szakfelügyelő2012/4/24 Zámbori Éva zam78@freemail.hu>


Tisztelt Kollegák!

Abban kérnék segítséget, nyugdíjba menő pedagógusunk van. Ettől a tanévtől vettem át az iskolai könyvtárat. Itt nem volt szokás, hogy a pedagógus év végén visszaadja a tanári példányokat. A leszámoló pedagógus több, mint 20 éve dolgozik itt és több munkafüzetre és tankönyvre nem is emlékszik, hogy kinek adta át esetleg. Tehát ezek a tankönyvek már régen forgalomban sincsenek. Ilyen esetben mit tesztek a hiányzók könyvekkel??



Köszönöm a segítséget.
_______________________________________________
Katalist mailing list
Katalist@listserv.niif.hu
https://listserv.niif.hu/mailman/listinfo/katalist
-- Sándor GertrudZalaegerszegi Törvényszék dr. Degré Alajos Jogi Szakkönyvtár8900 Zalaegerszeg, Várkör 2.Tel.+Fax: 06-92 501 041
Mobil: +36-30-5203104
Mail: sandorg@zalaegerszegit.birosag.hu

-- Sándor GertrudZalaegerszegi Törvényszék dr. Degré Alajos Jogi Szakkönyvtár8900 Zalaegerszeg, Várkör 2.Tel.+Fax: 06-92 501 041Mobil: +36-30-5203104Mail: sandorg@zalaegerszegit.birosag.hu


_______________________________________________
Katalist mailing list
Katalist@listserv.niif.hu
https://listserv.niif.hu/mailman/listinfo/katalist