2023. június 2., péntek

[KATALIST] A hónap könyve az MMgMK Mezőgazdasági Könyvtárban június 6.

Szeretettel várjuk az érdeklődőket
az MMgMK Mezőgazdasági Könyvtár június 6-i programjára

A Hónap könyve sorozat következő programja,
2023. június 6. (kedd) 11 óra:

Bertényi Gábor, Nemes Nóra: Az elég jó konyha. Utak és receptek a fenntartható gasztronómiához.

A könyvet bemutatja: Lükőné Örsi Gabriella kertészmérnök, könyvtári főigazgató-helyettes

„Amit eszel, az leszel. De tudjuk-e vajon, hogy mit is eszünk? Tudjuk-e továbbá, hogy étkezéseink milyen hatással vannak más élőlényekre a testünkön belül és azon kívül is? Hogy mit tehetünk azért, hogy a saját szervezetünk valódi igényei szinkronba kerüljenek a bioszféra eltartóképességével? Ehhez az úthoz kínálunk építőanyagokat állat- növény- és emberbarát receptek, valamint szórakoztató történetek formájában. Könyvünk egyszerűen megvalósítható módszereken keresztül szorongásmentes, könnyed konyhai átmenetet kínál egy alaposan megváltozott világba magunk körül." (Részlet a könyv honlapján olvasható ajánlóból: https://elegjokonyha.hu)

A szerzők:

Bertényi Gábor pszichológus és környezetgazdász. Az Agri Kulti Kutatóműhely alapítója és vezetője, több mint egy évtizede foglalkozik fenntartható élelmiszer-rendszerek modellezésével és létrehozásával. Nevéhez számos a fenntartható mezőgazdasághoz és a gasztronómiához kapcsolódó hazai és európai kutatás-fejlesztési projekt kötődik.

Nemes Nóra a Pécsi Tudományegyetemen végzett magyar-néprajz-kulturális antropológia szakon. Gasztronómiával az egyetem után kezdett foglalkozni, online gasztroújságíró, blogger, receptfejlesztő. Első szakácskönyve 2016-ban jelent meg. Autodidakta módon próbálja egyre zöldebb módon vezetni a háztartását.

Helyszín: Mezőgazdasági Könyvtár, olvasóterem (Budapest, I. kerület Attila út 93.)

A hónap könyve sorozatunkban a Mezőgazdasági Könyvtár gyűjteményéből munkatársaink által választott kiadványokat mutatunk be.
A mű a bemutatást követően a könyvtár olvasótermében, az ajánló polcon megtalálható.