2018. szeptember 11., kedd

[KATALIST] Meghívó a Kulturális Örökség Napjai 2018 programsorozatára az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltárba (2018. szeptember 14-15.)

Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár és az Egyetemi Könyvtárért Alapítvány

szeretettel meghívja Önt

2018. szeptember 14. és 15. között tartandó

Kulturális Örökség Napjai alkalmából szervezett programsorozatára!

(Helyszín: 1053 Budapest, Ferenciek tere 6.)

 

A kulturális örökség európai éve alkalmából 2018. szeptember 15-én a Kulturális Örökség Napjai keretében különleges programokkal igyekszünk látogatóink számára közelebb hozni a nálunk őrzött kulturális értékeket és a tudomány kiemelkedő alakjainak hagyatékát.

 „A tudomány az életért van, s a mi életünk legyen a tudományért" – Személyi hagyatékok a 60 éves ELTE Egyetemi Levéltárban címmel nyíló kiállításunkon többek között Pais Dezső nyelvész, egyetemi tanár iratai is megtekinthetők lesznek. A kiállítást 2018. szeptember 14-én 17.00 órától Sonkoly Gábor, az ELTE BTK dékánja nyitja meg a Levéltár megalakulásának 60 éves jubileuma kapcsán szervezett kétnapos konferencia záró programjaként.

A megnyitón a Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerületi Önkormányzata által örökbefogadott kiadványaink ünnepélyes bemutatására is sor kerül. Az örökbefogadással az Önkormányzat támogatja kulturális örökségünk védelmét és a jövő generáció számára való megőrzését.

Az érdeklődők 2018. szeptember 15-én épülettúráinkon keresztül betekintést nyerhetnek a könyvtár palotaépületének termeibe, megismerkedhetnek a könyvmentés és a restaurálás folyamatával, könyv-örökbefogadási programunkkal, valamint tárlatvezetésen vehetnek részt. Rendezvényeink alatt az Aulában szeretettel várunk felnőtt és gyermek érdeklődőket könyvkötészeti műhely-foglalkozásainkon és kalligráfiai workshopon, melyek során látogatóink belekóstolhatnak a kiadványkészítés és a betűírás művészetébe.

Rendezvénysorozatunk Haraszti Violetta és Ittzés Klára 15.00 órakor kezdődő koncertjével zárul.

Részletes programunkról itt tájékozódhat, regisztrálni a honlapunk oldala alján található űrlapon keresztül lehet.

Üdvözlettel:

Kálóczi Katalin

ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár
főigazgatója

Dr. habil. Kiszl Péter

Egyetemi Könyvtárért Alapítvány
kuratóriumi elnöke

A rendezvény az Egyetemi Könyvtárért Alapítvány és Belváros-Lipótváros Önkormányzata támogatásával valósul meg.