2018. szeptember 26., szerda

[KATALIST] Meghívás - olvasni szerető könyvtárosoknak

Kedves Könyvtáros Kollégák!


El mered mondani - mikor mentett meg egy könyv? - ez a címe most szombaton (29-én), az Olvasás Éjszakáján 20 órakor kezdődő egyórás programunknak, a Fókusz Könyváruház emeletén (Rákóczi út 14.) .

Itt a könyvek gyógyító erejéről, az olvasmányélmények életünkben betöltött fontos szerepéről is beszélgetnénk Horváth Judit pszichológussal, a Magyar Biblioterápiás Társaság egyik vezetőjével. Az apropót ehhez a - szórakoztató és megindító - Krumplihéjpite Irodalmi Társaság című regény adja.

Az alábbi linken olvasható, miről szól ez a remek könyv.

Ezen a másik linken pedig egy interjúm hallható a könyvtárosok számára talán különösen izgalmas biblioterápia témájáról:

A program ingyenes természetesen, és nagyon számítunk a könyvtárosok részvételére, észrevételeire, történeteire!

Ugyanitt már egy órával korábban, vagyis 19 órától egy izgalmas-játékos "novella születik" programra várjuk önöket - az olvasáshoz való különleges viszonyuk miatt.
Csináljunk novellát! - Légrádi Gergely író és Grisnik Petra színésznő mutatja meg - a résztvevők bevonásával -, hogyan lehet egyetlen ötletből többféle hatású rövid próza.
Ezen a linken egy 3 perces jó hangulatú interjút hallhatnak erről:

Olvasni jó, ki tudhatná ezt jobban, mint a könyvtárosok?
Találkozzunk az Olvasás Éjszakáján!

Üdvözlettel, izgatott várakozással,
Oláh Andrea
 
Ui.: Bár 28 éve rádióműsorokat készítek, és ebből 15 éve leginkább könyvekről beszélgetek, fiatal koromban csakis a könyvek szeretete miatt, ki akartam  próbálni, milyen könyvtárosnak lenni. Felvettek, úgyhogy egy fiókkönyvtárban háromnegyed évig voltam könyvtáros is. :) Ezért bátorkodtam ezt a megszólítást írni...