2018. augusztus 6., hétfő

Re: [KATALIST] Van-e / lesz-e aggasztó könyvtáros hiány?

Kedves Listatársak!

 

A munkaerő gondokkal kapcsolatos felvetések jogosak, de mivel bonyolultabb társadalmi összképbe illeszkednek, nem fogunk válaszokat találni, ha  a könyvtárosok helyzetét elkülönítve értékeljük, bár minket leginkább ez érdekelne.

A KIT hírlevél Mikulás Gábor által idézett cikkében említett problémák érvényesek akkor is, ha a bírálatok könyvtárosokra vetítését nem tartom jogosnak nélkül, hogy bemutassuk a más szakmák témába vágó értékelését.  

http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=vadasszunk_munkatarsakra_vagy_automatizaljunk

Kétségtelen viszont, hogy rengeteg fejlődés látható a könyvtárakban a rendszereket, a felkészültséget, a kollegák kreativitását stb. tekintve, ezért szívesen olvasnék ilyesmit is, bár ezen a téren nem szoktunk annyira aktívak lenni.  Ajánlom azt a módszert, hogy lépjünk be gondolatban a könyvtárakba 20 évvel korábbi szemmel, meg fogunk lepődni.

 

Könyvtárosok számára nyilván nem a politikai híradások jelentik az elsődleges információforrást, de nem hagyható figyelmen kívül az a változás, amely jelenleg érezhető vagy várható, hacsak arra gondolunk, hogy 2004-ben mekkora diadal volt az EU részévé válni, ma pedig politikai vezetőink maradinak, változtatásra érettnek tartják a közösséget. A régi klisék megszűnnek, transzformálódnak, és ebben a hatalmas változási folyamatban sokszor nem tudjuk meghatározni melyek azok az értékek, amelyek mentén rendezni tudjuk dolgainkat, a korábbi módszerek mennyire érvényesek, a munkaerő piacon „kit" keresnek, milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznünk a munkaviszonyunk megtartásához, mi érték számunkra a könyvtárosságban, személyiségünk megfelel-e az állandóság és változtatás együttes igényének, stb. ?

Kétségtelen, hogy az eredmények bemutatására szakosodott közmédia kevesebb figyelmet fordít problémakezelésre, ezért ezek megvitatására nincs megfelelő fórum, a problémák megoldásával kis közösségek tudnak foglalkozni az általános tendenciák kezelésének képessége nélkül.  (De legalább a Katalisten igen!)

 

A lojalitáshoz elengedhetetlen az értékek tisztelete, amely a nehezebb időkben is képes az embereket megtartani a „helyükön". Több szakmában okoz rombolást az, hogy a régi fizetési színvonal alacsonynak látszik a munkaerő csábításhoz, hogy nem látjuk át a HR követelményeket, és ezért nehéz a felkészülés. Ugyanakkor új területeken, elsősorban a beszerelési üzemekben új szakmák, új középvezetői státuszok születnek és új munkastílus elsajátítására van lehetőség, de ezek az előnyök a mi szakmánkban nem jelentkeznek.

 

Nehéz a könyvtárosságot elhelyezni a szakmák mezőnyében akkor, mikor a fiatal generáció információszerzési szokásait a kb. 3 évente megújuló informatika csábítja új szórakozási, kapcsolatteremtési és játékgyakorlási akciókra, ugyanakkor a könyvtárosságnak van számos, jogosan a hagyományokra épülő követelménye.

 

Ebben a helyzetben kellene önmagunkat meghatározni, új módszereket és technológiákat alkalmazni, alacsony megbecsülést vagy fizetést ellensúlyozni, érdekeket képviselni, fórumokon megjelenni. De talán ennél is fontosabb, hogy egyáltalán mire van szüksége a társadalomnak, érvényes-e még az önképzés és művelődés szerepe az előrejutásban és boldogulásban? Sajnos vannak ellenpéldák…

 

Üdvözlettel:

Horváth Zoltánné, Marcsi

(magánvélemény)

T-Systems, könyvtári tanácsadó

From: Katalist [mailto:katalist-bounces@listserv.niif.hu] On Behalf Of Gábor Mikulás
Sent: Monday, August 6, 2018 11:20 AM
To: Katalist <katalist@listserv.niif.hu>
Subject: Re: [KATALIST] Van-e / lesz-e aggasztó könyvtáros hiány?

 

Néhány további, ellentétes előjelű szempont, melyek a hivatalos szakmai diskurzusok hiánycikkei: Vadásszunk munkatársakra, vagy automatizáljunk? http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=vadasszunk_munkatarsakra_vagy_automatizaljunk

 

Mikulás Gábor

 

Nagypál László <lnagypal@hotmail.hu> ezt írta (időpont: 2018. aug. 6., H 10:45):


 

Kedves Pályatársak!

      A döntéshozóknak talán kényelmesebb,  hogy nem kell kifejezetten leépíteni a létszámból, ha az emberek maguktól is elmennek olyan szférába, ahol emelkednek a bérek és egyéb előnyök is kínálkoznak számukra.
      Természetesen csak az megy el, akinek van konvertálható tudása, illetve elég rugalmas, mobilis is a teljesen más környezethez. Tehát saját jószántukból legtöbbször nem azok váltanak, akiket egyébként elküldenének. És megfigyelhetően
kevesebbet is vesznek föl, mint ahányan elmennek.  Így a könyvtárak is lassan leépülnek.
      Inkább az jön könyvtárba dolgozni, aki máshol kevésbé tudna (beosztottként vagy középvezetőként) elhelyezkedni. Ez az újabb kontraszelekciós hullám tart már egy ideje.
      A nyugdíjasok újrafoglalkoztatása viszont kezd mostanában örvendetesen egyszerűsödni. (Utóbbit én nem bánom.)

Üdvözlettel:
NpL

-------------------------------------------------------------------------------------
*Feladó:* Katalist <katalist-bounces@listserv.niif.hu>, meghatalmazó: Judy Nuridsany
<nuridsany.elte.ttk@gmail.com>
*Elküldve:* 2018. augusztus 4., szombat 23:31
*Címzett:* katalist@listserv.niif.hu
*Tárgy:* [KATALIST] Van-e / lesz-e aggasztó könyvtáros hiány?

http://eduline.hu/kozoktatas/2018/7/6/ovodapedagogus_hiany_384AG8


  Aggasztó a pedagógushiány az óvodákban:van, ahová "majdnemdiplomásokat" is felvennének


  Kedves Kollégák,


  érdeklődöm, hogy születtek-e felmérések, vannak-e dokumentumok

a fenti témában a könyvtárosok körében is?

Egyre több "könyvtáros" álláshirdetés jelenik meg, van amelyik többször is egymás után...

Van-e, lesz-e pótlás a pályaelhagyók és a nyugdíjba menők után?

Akár magánban is várom az infókat...
... de az is lehet, hogy nem csak engem érdekel a pályánk sorsa...

Köszönöm.
Üdvözlettel,
nj



_______________________________________________
Katalist mailing list
Katalist@listserv.niif.hu
https://listserv.niif.hu/mailman/listinfo/katalist