2018. június 29., péntek

[KATALIST] Háromnapos belföldi tanulmányút Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe - „Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás” projekt

Kedves Kollégák!

Továbbítom az alábbi háromnapos belföldi tanulmányúton való részvételről szóló lehetőséget, amely Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében kerül megrendezésre:


Háromnapos belföldi tanulmányút Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe

Három nap Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében – újabb jó gyakorlatokkal bővülhet a közösségépítés tudás- és eszköztára. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye lesz a harmadik állomása annak az országos, ingyenes tanulmányút-sorozatnak, amelyet a Szabadtéri Néprajzi Múzeum, az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. és az Országos Széchényi Könyvtár konzorciuma a „Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás" EFOP-1.3.1-15-2016-00001 kiemelt projekt keretében szervez 2018. július 3-5. között.

A konvergencia régiók 18 megyéjét (Budapest és Pest megye kivételével) érintő, egyenként háromnapos programokon a házigazda megye kulturális intézményrendszerének jó gyakorlatai mellett helyszínlátogatásokkal, szakmai fórumokkal segítjük a hazai kulturális intézmények és civil szervezetek tapasztalatcseréjét.

A tanulmányutak a hazai kulturális jó gyakorlatok, fenntartható tevékenységek megismertetését, a kulturális intézmények közötti kapcsolati háló kialakítását, valamint a szakmai együttműködések megerősítését hivatottak elősegíteni. A rendezvénysorozat kiemelt célkitűzései között szerepel a közösségfejlesztésen, önkéntességen, esélyegyenlőségen, közösségi alapon működő intézményi modellek megismertetése, fenntartható tevékenységek bemutatása.

Regisztrációs felület:
http://ovimor.cselekvokozossegek.hu/public/iframe?id=f98b0519a09b780eeb782e32ed9129b1f3cbf59a

(Azok a felhasználók, akik korábban a TOP-os pályázat miatt már regisztráltak az OVIMOR-ba, másik e-mail-címmel tudnak jelentkezni a tanulmányútra.)

A tanulmányutak konferencia napján (2. nap) lehetőség van adott intézmény, civil szervezet, csoport, helyi értéktár bemutatkozására is „minikiállítás" keretében a központi rendezvényhelyszínen biztosított kiállító térben.

A tanulmányutak résztvevői lehetnek:
• „A helyi identitás és kohézió erősítése" TOP-5.3.1-16 és TOP-6.9.2-16 közösségfejlesztő folyamatokat támogató felhívásra támogatási kérelmet benyújtó, ill. támogatott önkormányzatok, civil, egyházi és egyéb szervezetek, intézmények és azok munkatársai;
• közösségfejlesztő folyamatokat megvalósító önkormányzatok, civil, egyházi és egyéb szervezetek, intézmények és azok munkatársai;
• kulturális intézmények és szervezetek képviselői, szakmai munkatársai;
• a kulturális intézményrendszer közösségfejlesztési folyamatok támogatására, közösségi kezdeményezések befogadására történő felkészítése érdekében, a kapcsolódó képzéseken részt vevő személyek.

Tanulmányutanként 40 fő részvételére van lehetőség. Fontos kitétel, hogy a 18 megyei útra egy településről, vagy „A helyi identitás és kohézió erősítése" projektek keretében célterületként lehatárolt településrészről legfeljebb 2 fő vehet részt - egy személy csak egy alkalommal.

A szervező az egyes tanulmányutakra vonatkozóan meghirdetett útvonalon térítésmentesen biztosítja a szervezett buszos utaztatást, valamint a szakmai helyszíneken a résztvevők szállását és érkezését a jelentkezési sorrend és kapacitás függvényében.

A tanulmányút szakmai programját, a részvétellel kapcsolatos további információkat a szervezők a jelentkező által megadott levelezési címre elektronikus formában küldik meg a regisztrációt követő 3 napon belül.

A tervezett program:
1 nap: Indulás Nyíregyházára a Tatabánya-Hatvan-Gyöngyös-Mezőkövesd útvonalon; látogatások: Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár, Jós András Múzeum, Sóstói Múzeum, Váci Mihály Kulturális Központ. Szállás Korona Hotel, Nyíregyháza
2. nap: Konferencia a Korona Hotel Konferencia termében – délután Beregi Múzeum, Vásárosnamény – szabadidős program
3. nap: Kepes Géza Városi Könyvtár – Mátészalka, Zajti Ferenc Kulturális Központ – Újfehértó – utazás haza

Az autóbuszra történő felszállási lehetőségek:
Érkezés 10-15 perccel az autóbusz indulása előtt.
08:00 Tatabánya – Tesco Hipermarket parkoló- Bláthy Ottó u.1.
09:33 Hatvan – Tesco parkoló – Bibó István út 1.
10:05 Gyöngyös –Tesco parkoló – Vásár utca 2.
10:45 Mezőkövesd –Tesco parkoló – Egri út 51.

A részletes program a csatolt meghívóban olvasható.

További információ: Kalmár Erika (kalmar.erika@nminkft.hu)


Üdvözlettel,

A „Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás" projekt megvalósítói

--   Bognár Noémi Erika    Országos Széchényi Könyvtár  Könyvtári Intézet  Kutatási és Szervezetfejlesztési Osztály    +36 1 4878 680 | bognar.noemi@oszk.hu  1014 Budapest, Szent György tér 4-5-6.