2017. szeptember 26., kedd

[KATALIST] „Te aranyok Aranya!” – Országos és határon túli Arany János-szavalóverseny

Tisztelt Kollégák,

kérjük, olvasóik körében is népszerűsítsék az ország legnagyobb Arany János-szavalóversenyét, melynek területi döntőibe OKTÓBER  9-ig még két korcsoportban delegálhatnak egy-egy diákot az iskolák!

Az ARANY JÁNOS EMLÉKÉV 2017 keretében megrendezett „Te aranyok Aranya!' című szavalóverseny hét – Budapesten, Győrött, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsett, Szegeden és Székesfehérváron megrendezett – területi döntőjén október 16. és november 16. között találkozhatnak egymással a magyarországi és külhoni magyar felső tagozatos általános iskolás és középiskolás diákok.

Az Országos Széchényi Könyvtár, a Magyartanárok Egyesülete és a Magyar Olvasástársaság által meghirdetett verseny területi döntőinek lebonyolítását jórészt a megyei könyvtárak vállalták magukra.

A verseny fővédnöke Kányádi Sándor költő.

További részletek a versenyről az OSZK honlapján olvashatók.

A verseny döntője és az ezt kísérő egész napos tematikus rendezvény, az ARANY JÁNOS CSALÁDI NAP a budai várban, a nemzeti könyvtár dísztermében lesz 2017. november 25-én. Az országos döntő zsűrijének elnöke a felső tagozatos korcsoportban Csőre Gábor Jászai Mari-díjas színművész, a középiskolás korcsoportban Molnár Piroska színművész, a nemzet művésze.

A nevezési lap, illetve a kötelező és szabadon választható versek listája letölthető az OSZK honlapjáról.

Köszönettel,

Mann Jolán és Sudár Annamária
a verseny szervezői
Országos Széchényi Könyvtár
tel: +36 1 487 8626