2017. szeptember 28., csütörtök

[KATALIST] Meghívó - SciVal szakmai nap - 2017. október 18. (szerda) - MTA KIK

Kedves Kollégák!

Szeretettel várunk minden érdeklődőt 2017. október 18-án (szerdán) 10:30 és 12:30 között a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár és Információs Központban megrendezésre kerülő SciVal szakmai napra.

Az Elsevier SciVal elemzőrendszerét jelenleg öt kutatási intézmény használja Magyarországon, és 2018-ra további intézmények jelezték csatlakozási szándékukat az EISZ SciVal konzorciumhoz. A SciVal adatbázisból elemzések készülnek intézményi és országos szinten egyaránt.

Valamennyi felhasználó és érdeklődő számára szervezzük szakmai napunkat, melyen a meglévő felhasználási tapasztalatokra és rendszer jelentős újdonságára koncentrálunk.

A Prominens kutatási témák rendszere a SciVal adatbázisban 2017 októberétől lesz elérhető. Ez a funkció egy intézmény teljes kutatási portfólióját helyezi globális összehasonlításba, részletekbe menő adatokat szolgáltatva az egyes kutatási projektekről. A konkrét új funkciókon túl egy meghatározó fejlesztési irányról is beszélünk, ami az Elsevier kutatási intelligencia megoldásait a jövőben jellemezni fogja.

Bővebb információk itt lehet olvasni a Prominens kutatási témákról: https://www.elsevier.com/solutions/scival/releases/topic-prominence-in-science, a szakmai napon pedig a gyakorlatban is kipróbáljuk ezt az elemzési lehetőséget.

Regisztráció a rendezvényre: http://eisz.mtak.hu/index.php/hu/rendezvenyek/26-scival-szakmai-nap/regisztracio.html

Üdvözlettel:

Beke Bálint
Projekt koordinátor
EISZ Titkárság www.eisz.mtak.hu
MTA Könyvtár és Információs Központ
Tel.: +36-1-4116-348; +36-70-504-2830
E-mail: beke.balint@konyvtar.mta.hu
Budapest 1051 Arany János u. 1.