2017. július 30., vasárnap

Re: [KATALIST] Barlai Róbert

Elcsépelt szónak tapasztalom a hiánypótló kifejezést. Érzésem szerint akkor hangzik el, amikor az adott mű jelentősége más, funkcionális szempontból nemigen támasztható alá.  

A két, általam ismert Barlai-Csapó cikk azonban tényleg ide tartozik. Ugyanis bizonyos szempontból felmérték a magyar megyei könyvtárak szervezeti kultúráját, illetve azok irányítóit. Amelyek „CSAK" a közkönyvtárak sikeressége múlik.

 

Mindezt 20 évvel ezelőtt. És azóta nincsen hasonló! Érdemes beleolvasni az online anyagokba:

 

- Barlai Róbert, Csapó Edit: Szervezetfejlesztési lehetőségek a megyei könyvtárakban. In: Könyvtári Figyelő. 1996/6. http://epa.oszk.hu/00100/00143/00020/barlai.html

- Barlai Róbert, Csapó Edit: Szervezetfejlesztés és stratégiai vezetés. A módszer. In: Könyvtári Figyelő 1997/2. http://epa.oszk.hu/00100/00143/00022/barlai.html

 

Szomorúan olvashatjuk, hogy Barlai Róbert sajnos már nem is tudja ismételni a tényfeltárást, ilyetén szellemi örökségét azonban más is felvállalhatja. Felteszem, ebben Csapó Edit is támogató lehet.

 

Mikulás Gábor

 

 

From: Katalist [mailto:katalist-bounces@listserv.niif.hu] On Behalf Of Dr. Csapó Edit
Sent: Saturday, July 29, 2017 8:25 PM
To: katalist@listserv.niif.hu
Subject: [KATALIST] Barlai Róbert

 

Szomorú szívvel teszek eleget egy baráti megbízatásnak. Barlai Kati, a szerető feleség közölte a hírt: elhunyt Barlai Róbert, sokunknak Robi, mert valóban sokan vagyunk, akik közel álltunk hozzá. Sok évtizedes vezető-tréneri munkája sok száz hallgatójának tette lehetővé a beilleszkedést az átalakuló világunkba.
Ha valakiről el lehet mondani, hogy jóakaratú ember, róla el lehet mondani. Ő úgy volt sikeres, hogy másokat is sikeressé tett.
Nagyon fog hiányozni!

 

Csapó Edit