2017. július 21., péntek

[KATALIST] Meghívó - Focus on Open Science - 2017. november 22.

Kedves Kollégák!

Szeretettel várunk minden érdeklődőt 2017. november 22-én az EISZ Titkárság, a Közép-európai Egyetem és a Scientific Knowledge Services közös szervezésében megvalósuló Focus on Open Science konferenciára. A rendezvény a 2016. szeptember 12-i The use and generation of scientific content – roles for libraries konferencia folytatása, 2017-ben az SKS és partnerei a nyílt tudományról (Open Science) Bécsben, Budapesten és Ljubljanában szervezett háromállomásos programsorozatának része. A rendezvény célja, hogy megismertesse a nyílt tudomány értékeit és koncepcióját a közép- és kelet-európai szakmai közösségekkel.

A rendezvény középpontjában a nyílt tudomány kínálta forradalmi változások állnak: az előadások betekintést adnak a nyílt tudomány világába, különös tekintettel arra, hogyan kapcsolódnak egymáshoz a nyílt hozzáférés, a kutatási adatok kezelése, az e-infrastruktúrák és a közösségi tudomány (Citizen Science) kérdései, illetve hogyan alkotnak együtt egy olyan alapot, amelyre a könyvtárak jövőbeli szerepe is épülhet.

Az előadások élő online közvetítéssel is nyomon követhetők lesznek; a videófelvételeket a rendezvényt követően honlapunkon is közzétesszük.

Bővebb információkat az előzetes programról és a meghívott előadókról itt találnak: http://eisz.mtak.hu/index.php/hu/rendezvenyek/19-focus-on-open-science.html

Regisztráció: http://eisz.mtak.hu/index.php/hu/rendezvenyek/19-focus-on-open-science/regisztracio.html

Az előző évi konferencia előadásai elérhetők holnapunkon: http://eisz.mtak.hu/index.php/hu/rendezvenyek/1-the-use-and-generation-of-scientific-content-roles-for-libraries.html

Üdvözlettel,
Dér Ádám

könyvtáros
Elektronikus Információszolgáltatás Nemzeti Program
MTA Könyvtár és Információs Központ
1051 Budapest, Arany János u. 1.
Tel.: +36-1-4116-348, +36703992720
http://eisz.mtak.hu/index.php/hu/