2017. június 19., hétfő

[KATALIST] Barátné dr. Hajdu Ágnest, a Magyar Könyvtárosok Egyesülete elnökét, újraválasztották az IFLA Governing Boardjába

Tisztelt Kollégák!

 

Nagy örömmel és lelkesedéssel adok tájékoztatást és hírt arról, hogy a Magyar Könyvtárosok Egyesülete elnökét, Barátné dr. Hajdu Ágnes tanszékvezető egyetemi docenst, újraválasztották az IFLA Governing Boardjába a 2017-2019-es időszakra!

 

Ez nagyon nagy megtiszteltetés Barátné dr. Hajdu Ágnes és teljes magyar szakmai közösségük számára. Magyar nemzetiségű képviselő ilyen magas pozíciót még soha nem töltött be az IFLA szervezetében.

 

Barátné dr. Hajdu Ágnes méltán érdemli meg a kitüntető újraválasztást, aki olyan szerteágazó, meghatározó és látható módon, s fáradhatatlan lendülettel és hittel tevékenykedik a könyvtár- és információtudomány hazai és nemzetközi világában.

 

Az újraválasztás a 2015-2017 közötti időszakban végzett kiemelkedő szakmai és tudományos munkájának elismerése, igényes és magas szintű munkájának, nemzetközi elismertségének, hatalmas megnyilvánulása, illetve az IFLA Governing Boardjában végzett aktív szerepvállalásának köszönhető.

 

Az elmúlt években kiemelkedő nemzetközi szakmai munkájának köszönhetően kiváló külföldi szakemberek látogattak el Magyarországra és számos nemzetközi kapcsolódású szakmai konferencia került megszervezésre az MKE égisze alatt, ezzel is támogatva a magyar könyvtárügyet és szakmánkat. A rendezvények nagy segítséget nyújtottak a nemzetközi trendek megismeréséhez és a kiváló külföldi szakmai eredmények megismeréséhez is.

 

Szívből gratulálunk a fantasztikus szakmai elismeréshez.

 

Felelősségteljes munkájához sok sikert kívánunk ezúton is az IFLA Governing Boardjában.

 

Az elismerésről további információk olvashatóak az MKE honlapján.

 

Budapest, 2017. június 19.

 

Gerencsér Judit

az MKE főtitkára