2017. május 26., péntek

Re: [KATALIST] Százötven éves a KSH Könyvtár

Kedves Ágnes és Dávid!

Szeretettel és megbecsüléssel köszöntöm 150 éves Könyvtáratokat, és kedves tőletek a gesztus, hogy megajándékozzátok a könyvtáros társaságot a képekkel.

Érdemes a jót is közzétenni, és átélni az ünnepet, mert valóban a Könyvtár megkapja a vezetéstől azt a támogatást, amelyet egyrészt megérdemel, másrészt érdemei mellett szüksége is van erre a jó közérzethez. Nyilván adatokat nem lehet kutatni és elemezni egy jó szakkönyvtár nélkül, és ezt a helyi kutatók és szakemberek mellett a vezetés is elismeri, felismerte régebben is. Én ezt kívánom minden szakkönyvtárnak, akkor sokkal kevesebbet kellene szomorkodnunk, vagy a megszüntetések miatt aggódnunk.

 

Ha éppen nem dúskálunk a bőségben, akkor arra még mindig marad lehetőségünk, hogy új utakat keressünk, és megbecsüljük egymást és magunkat is. Ettől jön meg a kedvünk egy kis örömszerzésre, ahogyan most ti a képekkel tettétek.

 

További legalább 150 sikeres évet és támogató vezetést kívánok nektek, mert abból sokan részesülhetnek még – no meg utódaink örömére is!

 

Üdvözlettel:
Horváth Marcsi

 

Horváth Zoltánné

partner szakértékesítési menedzser, könyvtári tanácsadó

Infokommunikációs megoldások - Üzleti megoldások

Nagyvállalati szoftver megoldások kompetenciaközpont

T-SYSTEMS Magyarország Zrt..

Budapest, 1117. Budafoki út 56.

Mobil: +36 30 443 0476

Tel.: +36 1 452 1400

Fax: +36 1 452 1401

E-mail: horvath.zoltanne@pp.t-systems.hu

www.t-systems.hu

 

T-SYSTEMS MAGYARORSZÁG ZRT.

Székhely: 1117 Budapest, Budafoki út 56.
Cégjegyzékszám: bejegyezve a Fővárosi Törvényszék Cégbíróságán 01-10-044852 szám alatt

 

Ezen üzenet és annak bármely csatolt anyaga üzleti titkot képez, így jogi védelem alatt áll.

Nyilvános közlése, továbbítása csak erre külön feljogosítás után engedélyezett.

Az üzenetet kizárólag a címzett, illetve az általa meghatalmazottak használhatják fel.

Ha Ön nem az üzenet címzettje, úgy kérjük, hogy telefonon, vagy e-mail-ben értesítse erről az üzenet küldőjét és törölje az üzenetet, valamint annak összes csatolt mellékletét a rendszeréből.

 

 

From: Katalist [mailto:katalist-bounces@listserv.niif.hu] On Behalf Of Rózsa Dávid
Sent: Friday, May 26, 2017 1:24 PM
To: katalist@listserv.niif.hu
Subject: [KATALIST] Százötven éves a KSH Könyvtár

 

Kedves Kollégák!

 

Pontosan százötven éve, 1867. május 25-én kapta meg osztálytanácsosi kinevezését Keleti Károly (1833–1892), s jött létre a Földmívelés-, Ipar- és Kereskedelemügyi Minisztérium statisztikai osztálya, a mai Központi Statisztikai Hivatal, és könyvtára, a mai KSH Könyvtár. Első könyvtárnokunk, Findura Imre (1844–1930) 1869-ben állt szolgálatba.

 

Százötven év egyetlen hosszú mondat, és az elején kollégáinkat illeti a köszönet, mert nélkülük nincs könyvtár, mert miattuk könyvtár a könyvtár; szeretettel és nagyrabecsüléssel gondolunk nyugdíjas munkatársainkra és mindazokra, akik pályájuk egy szakaszán nálunk dolgoztak; hálával és kegyelettel emlékezünk mindazon kollégáinkra, akik már nincsenek közöttünk; köszönjük a Központi Statisztikai Hivatalnak, hogy szolgálhatjuk a statisztikai kultúra ügyét; köszönjük olvasóinknak, kutatóinknak, rendezvényeink látogatóinak és közösségi oldalaink követőinek, hogy velünk vannak, hűségesek hozzánk és kíváncsiak ránk, szolgáltatásaink igénybe vevőinek, hogy minket választanak; köszönjük valamennyi egyéni, szervezeti, vállalati, könyvtárközi és cserepartnerünknek, hogy együttműködhetünk – és messze nem utolsósorban köszönjük Önöknek, hivatásunk valamennyi művelőjének, hogy együtt dolgozhatunk és gondolkodhatunk, mert mi vagyunk, mi vagyunk mind a könyvtár.

 

Második százötven évünk kezdetén, ünnepi fotósorozatunkkal üdvözöljük Önöket:

 

Fülöp Ágnes főigazgató

Rózsa Dávid főigazgató-helyettes

 

________________________________
Rózsa Dávid
főigazgató-helyettes


Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár
Cím: 1024 Budapest, Keleti Károly u. 5.
Telefonszám: (06 1) 345-6406

Hivatali mobilszám: (06 70) 456-9559
Honlap:
http://konyvtar.ksh.hu
E-mail:
david.rozsa@ksh.hu

 


Ez az elektronikus levél (e-mail), és a hozzá kapcsolt fájlok, kizárólag a Címzetteknek szólnak, a bennük foglalt információk bizalmasak lehetnek, melynek titokban maradásához a Központi Statisztikai Hivatalnak jogilag méltányolható érdeke fűződik. Amennyiben nem Ön a Címzettje ennek a levélnek, kérjük, törölje, és értesítse a levél küldőjét.
Az elektronikus levél engedély nélküli módosítása és nyilvánosságra hozatala szigorúan tilos, másolása, terjesztése is csak munkavégzés céljából megengedett. Az elektronikus levél elsősorban információs célokat szolgál. Kétség esetén az elektronikus levél tartalma akkor minősül hivatalos álláspontnak, ha azt a KSH erre felhatalmazott dolgozója (kérésre) cégszerűen aláírva megerősíti.