2017. május 31., szerda

[KATALIST] Programok a KSH Könyvtárban

Kedves Kollégák!


Sok szeretettel várjuk az érdeklődőket a KSH Könyvtár júniusi programjaira.

2017. június 1-jén, csütörtökön 16:30 órai kezdettel szeretettel várjuk minden kedves vendégünket az idei évad utolsó beszélgetőklubjára. A foglalkozáson Rácz Györgyi klubvezető mellett Grezsa Erzsébet tart előadást. A beszélgetés témája: Ítélkezés és vélemény. Helyszín: Thirring Lajos-terem.

2017 júniusában Juhászné Miklós Judit Régi idők című kiállítása tekinthető meg a könyvtár folyosóján.

A KSH Könyvtár idén is részt vesz a Vörösmarty téren megrendezésre kerülő Ünnepi Könyvhéten, amelyre június 8-12. között, immár 88. alkalommal kerül sor. A Könyvhét időtartama alatt kiadványainkat 50-60%-os kedvezménnyel vásárolhatják meg a helyszínen és a könyvtárban egyaránt. Köteteink mellett tematikus térképekből és jubileumi képeslapokból is válogathatnak az érdeklődők. A KSH és a KSH Könyvtár közös pavilonja a 120-as számú lesz.

Június 10-én, szombaton kollégáinkat a Millenárison tartott II. Kerület Napján is megtalálják, ahol lehetőség lesz többek közt kölcsönzésre, kvíz- és társasjátékok kipróbálására. A gyerekek a rajzolás, színezés mellett kézműves foglalkozáson vehetnek részt. A könyvtár iránt érdeklődők a Könyvhéten és a II. Kerület Napján is igénybe vehetik a négy hónapos ingyenes beiratkozási lehetőséget, amennyiben még nem voltak könyvtárunk tagjai.

Júniusban is sok szeretettel várjuk az érdeklődőket a homoludens.hu Egyesület és a KSH Könyvtár közös rendezésű családi társasjátékklubján hétfőnként 16 és 19 óra között, amelyen hétről-hétre új játékokat ismerhetnek meg a résztvevők. Helyszín: Thirring Lajos-terem. Időpontok: június 12., 19., 26.

2017. június 14-én, szerdán
17 órától a KSH Könyvtár és az MST Statisztikatörténeti Szakosztályának közös rendezvényén tartja előadását Danyi Pál, a BME Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar egyetemi docense Ártörténeti szakportál (artortenet.hu): egy új informatikai megközelítés a gazdaságstatisztika történeti forrásainak rendszerezésére címmel. Helyszín: Thirring Lajos-terem.


Minden érdeklődőt szeretettel várunk, a belépés valamennyi rendezvényünkre ingyenes.


KSH Könyvtár




Ez az elektronikus levél (e-mail), és a hozzá kapcsolt fájlok, kizárólag a Címzetteknek szólnak, a bennük foglalt információk bizalmasak lehetnek, melynek titokban maradásához a Központi Statisztikai Hivatalnak jogilag méltányolható érdeke fűződik. Amennyiben nem Ön a Címzettje ennek a levélnek, kérjük, törölje, és értesítse a levél küldőjét.
Az elektronikus levél engedély nélküli módosítása és nyilvánosságra hozatala szigorúan tilos, másolása, terjesztése is csak munkavégzés céljából megengedett. Az elektronikus levél elsősorban információs célokat szolgál. Kétség esetén az elektronikus levél tartalma akkor minősül hivatalos álláspontnak, ha azt a KSH erre felhatalmazott dolgozója (kérésre) cégszerűen aláírva megerősíti.