2017. március 8., szerda

Re: [KATALIST] Libinfo?

Kedves Annamária és Lista!

Biztos vagyok benne, hogy a Libinfo teljes megújítása és tovább működtetése szükséges, ehhez nem kell nagy utánajárás, csak egy kis odafigyelés. 
1. Milyen gyakori volt a megkeresés?
2. Önkritika: vannak könyvtárosok, akik sokkal tájékozottabbak egyes témákban, mint a többiek, ezért végszükség esetén hozzájuk fordulhatunk.

Esetleg egy online kérdőív kijöhetne a KATALIST-re, de előre megjósolom, hogy az igény megvan rá...

Üdvözlettel:

2017-03-08 11:34 GMT+01:00 Gombos Annamária <gombos@oszk.hu>:

Kedves Katalin!

 

 

A Libinfo honlapját erőteljes hacker-támadás érte, melynek következtében a honlap működését informatikusaink 2016.10.22-én határozatlan időre kénytelenek voltak leállítani.

A szolgáltatás kompromittált lett, amely azt jelenti, hogy megbízhatatlan, feltörték és azon keresztül ártó szándékkal cselekedtek hackerek.

 

A szolgáltatáshoz forduló felhasználókat azonnali megoldásként a jelenleg még működő saját kérdező felületünkre (http://www.oszk.hu/kerdezze_a_konyvtarost) voltunk kénytelenek átirányítani.

Természetesen, azon keresztül – mint eddig is – ajánlani fogjuk minden konzorciumi tag könyvtárának szolgáltatásait, de más gyors megoldás lehetősége nem állt fenn.
A gyors és kényszerű intézkedésről levelet fogalmaztam azonnal a Libinfo konzorciumi tagoknak, amelyet kiküldtünk minden érintettnek. A Libinfo-t jelenlegi formájában helyreállítani nem lehetséges. A kérdés szerepel az OSZK informatikai megújítási projektjében, amely magában foglalja annak felmérését is, hogy van-e valós igény mind a felhasználók, mind a könyvtárak részéről ennek a teljes megújítására.

 

 

Üdvözlettel:


--   Dr. Kulcsár Szabó Ernőné Gombos Annamária  osztályvezető  Tájékoztató Osztály    ORSZÁGOS SZÉCHÉNYI KÖNYVTÁR  NATIONAL SZÉCHÉNYI LIBRARY  SZÉCHÉNYI NATIONALBIBLIOTHEK  H-1827 Budapest, Budavári Palota F épület, Hungary  central tel.: + (36) (1) 22-43-700; fax: + (36) (1) 20-20-804  http://www.oszk.hu



--
Fejes Csilla könyvtárvezető, könyvtári szakértő, szakfelügyelő
Balázs József Városi Könyvtár és Művelődési Központ
4800 Vásárosnamény, Szabadság tér 5.
Tel: 45/470-172, 45/570-126, Mobil: 70/77-00-001