2017. március 29., szerda

[KATALIST] lecsengő Fiesta?

A KIT www.kithirlevel.hu több éves, nem reprezentatív, figyelemfelhívó jellegű felmérése szerint az Internet Fiesta egyre kevésbé hatékony. Csökken a kollégák elégedettsége vele kapcsolatban, és növekszik azon vélemények száma, mely a csekély hatékonyságra utal. Azaz: egyre kevésbé éri meg a ráfordítást. E kedvezőtlen folyamatra a KIT már korábban is felhívta a figyelmet.

 

(n=86, 43, 51, 50, 60, a felmérés 2016-ben nem készült)

 

Ha a válaszokat részleteiben is nézzük, a pénzszórásra utaló válasz és az internetes téma könyvtári relevanciájában való kételkedés többé-kevésbé együtt járnak, a program hiábavalóságára való utalás és ennek ellenkezője pedig inkább egymással ellentétes mintát mutatnak – nem túl meglepő módon.

 

(n=86, 43, 51, 50, 60, a felmérés 2016-ben nem készült)

 

Az eddigi félhomályos folyosói és a weben névvel vállalt reakciók szerint a programszervezőknek leadott adatok is sok esetben kirakat-jellegűek, a valóságnak csak a számukra kedvező szeletét mutatják. Azaz: hamisak.

 

E figyelemfelhívó adatokon túl a projekt pontosabb megítélése érdekében érdemes a mérést nagyobb mintán, tudományos igénnyel is elvégezni. A projekt weboldala ugyanis csak impozáns input-adatokat mutat; eredményességet, pláne hatékonyságot nem.

 

Mindezek alapján megfontolandó a projekt teljes átgondolsa, megújítása új szervező személyekkel, vagy szintén friss, naprakész tudással rendelkező gárdával új, a használók igényeinek sokkal megfelelőbb tematika kidolgozása.

 

Mikulás Gábor

 

 

 

www.gmconsulting.hu  mikulasg@gmconsulting.hu

www.kithirlevel.hu  Skype: mikulasg

www.mattersagency.com  mikulasg@mattersagency.com


P
Ha kinyomtatod, akkor ez már nem email.
            It’s not email if you print it.