2017. március 20., hétfő

[KATALIST] Közösségek Hete - Csatlakozási felhívás


Tisztelt Listatagok! Kedves Kollégák!

Ezúton is tájékoztatjuk Önöket  - a könyvtárakba már korábban eljuttatott felhívásunkat követően - hogy Közösségek Hete néven 2017. május 8–14. között új, hagyományteremtő országos rendezvénysorozatot indít  a „Cselekvő Közösségek – aktív közösségi szerepvállalás" EFOP-1.3.1-15-2016-00001 kiemelt projekt keretében a Szabadtéri Néprajzi Múzeum, az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Kft. és az Országos Széchényi Könyvtár konzorciuma.  Jelentkezési határidő: 2017. március 31.

A rendezvénysorozat központi gondolata a közösségi kezdeményezés, a társadalmi együttműködés, az aktív szerepvállalás, a nyitott, befogadó társadalom eszményének népszerűsítése. Csatlakozni a Közösségek Hete szellemiségét tükröző bármely programmal lehet.

Várjuk azon közművelődési, muzeális és könyvtári intézmények, az azokban működő vagy hozzájuk köthető baráti, amatőr művészeti, alkotó-, olvasó- és egyéb szervezetek, továbbá hagyományőrző csoportok, egyházi közösségek, civil és jótékonysági szervezetek, sportklubok, egyéb közösségek jelentkezését, akik örömmel szerveznének programot a településükön.  A vállalt program megvalósításához a közösségeknek, intézményeknek kell forrást biztosítaniuk, erre a projekt nem ad lehetőséget.

Az érdeklődők ide kattintva, a regisztrációs felületen nyújthatják be kapcsolódó programtervezetüket.

A Közösségek Hete rendezvénysorozathoz egységes arculatot biztosítunk, a központilag elkészített szórólapok és plakátok mellett olyan plakát- és szórólapsablonokat is rendelkezésre bocsájtunk, melyeket a résztvevők programjaik megismertetésére egyénileg szerkeszthetnek.

A projektből finanszírozzuk a Közösségek Hete honlap elkészítését, ahol az összes intézményi és közösségi program megtalálható és kereshető lesz. A rendezvény Facebook oldalán (www.facebook.com/kozossegekhete) is folyamatosan frissítjük a tartalmakat, a rendezvényhez készítünk továbbá egy mobil applikációt is.

A rendezvénysorozat megtervezéséhez a projekt  honlapján inspiráló ötletek és további információk találhatók.


A könyvtárak és közösségek minél nagyobb számban történő csatlakozásában bízva,

baráti üdvözlettel:

Fehér Miklós, a projekt könyvtári szakmai vezetője


--   Sebestyén Lilla  Tudományos Titkárság  Országos Széchényi Könyvtár      1014 Budapest, Szent György tér 4-5-6.  Telefonszám: 06-1/232-3510  E-mail: sebestyen.lilla@oszk.hu