2017. február 6., hétfő

Re: [KATALIST] Telephely megszüntetése

Kedves Kolléganő!

Telephely bezárása úgy történik, hogy a fenntartó módosítja az intézmény alapító okiratát, és kiveszi a telephelyet belőle. Ez esetben a képviselő testület részéről megtörténhet az ügy politikai mérlegelése, stb.

Érdemes a megszüntetéshez kapcsolódó előterjesztés számára feltüntetni azokat az intézkedéseket, amit a könyvtár megtett azért, hogy a látogatottság a hatékony feladatellátás szintjét elérje: felmérések, állományfrissítés, modernizáció, az alkalmazotti alkalmasság vizsgálata, stb. stb. 

Talán érdemes megragadni a lobbizási lehetőséget, hogy az anyakönyvtárat anyagilag valamivel megerősítsék, hogy "képes legyen az ellátásból kiesett terület lakóinak a távolság ellenére is magas színvonalú szolgáltatást biztosítani." Talán a képviselő testület lelkiismeretét megnyugtatja, ha egyúttal elmondhatják, hogy odatoltak a könyvtárnak némi pénzt, illetve a néhány esetleges háborgó felhasználónak tudnak ezzel valami értelmeset válaszolni. ;-) 

Üdv.:
HSD

-- 
Dr. Horváth Sándor Domonkos, megyei könyvtárigazgató
szabályozási szakjogász, könyvtáros, NLP Master,
igazságügyi közvetítő, mediátor
Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér
9023 Győr, Herman O. u. 22.
+ 36 96 516-671
+ 36 70 426-9504
Skype: hsdhsi1


"A  béke  nem  a  konfliktus  hiánya,  hanem a konfliktus kezelésének
képessége" (Dan Millman) 

-hez 2017. 02. 02. 11:17:32, Imréné Kultné <kultne.agi@bokonyvt.hu> átír:

Kedves Listatagok!

Segítségeteket szeretném kérni, hátha valakinél már előfordult hasonló probléma.

Könyvtárunk működtet egy telephelyet, melynek látogatottsága erősen lecsökkent a múlt évben, ezért felmerült a bezárás kérdése.  Van-e valamilyen jogszabály, ami előírja a megszüntetés módját, lehetőségét? Ki rendelheti el a bezárást?

Válaszotokat várom, köszönettel:Kult Imréné
igazgató


Solymár Imre Városi Könyvtár
7150 Bonyhád, Perczel M.u.50.
web: www.bokonyvt.hu
tel.:74/451-834
_______________________________________________ Katalist mailing list Katalist@listserv.niif.hu https://listserv.niif.hu/mailman/listinfo/katalist