2017. február 17., péntek

[KATALIST] Meghívó - 2017. 02.24. - Károlyi Katalin és Kónya István koncertje

Kedves Kollégák!

Az Országos Idegennyelvű Könyvtár tisztelettel meghívja Önt

2017. február 24-én, pénteken 18 órára

Károlyi Katalin (mezzoszoprán) és Kónya István (arciliuto, barokk lant)

„AMOUR, CRUEL AMOUR!” „SZERELEM, KEGYETLEN SZERELEM!” című koncertjére

A XVII. század emberének szerelmi öröme és bánata dalban elbeszélve Lambert, Couperin, Le Camus, Lully, Monteclair udvari énekeiben és francia kantátáiban.

Károlyi Katalin ezt a végtelen finom és sokrétű zenét, ami a francia barokk vokális zeneirodalma, Párizsban, a Studio-Versailles Opéra-ban tanulta René Jakobsnál és Rachel Yakarnál, majd William Christie „Les Arts Florissants” együttesének szólistájaként és Philippe Herreweghe „La Chapelle Royale”-jának tagjaként a világ számtalan koncerttermében és operaházában megszólaltatta már, valamint lemezre vette. (www.katalinkarolyi.org)

Kónya István a Hágai Királyi Konzervatóriumban sajátította el a reneszánsz- és barokklant, az arciliuto és chitarron játék gyönyörűséges rejtelmeit Toyohiko Satoh-nál. Azóta európai és amerikai szóló-és kamaraestjein, lemezfelvételein népszerűsíti e jeles hangszert, rendszeresen tart nyári kurzusokat, és eddig három könyve jelent meg a lantról. (www.lant.hu)

E két művész országot-világot bejárva Budapesten találkozott. A közös koncert ötlete abból a vágyból született, hogy a magyar közönség végre megismerkedhessen ezekkel a francia remekművekkel, amelyek Magyarországon még nem hangzottak el, és egy órányi időre a zene felemelő ajándékaként ma már örülni tudjunk annak is, amiről valaha azt hittük, hogy az elvesztett szerelmen érzett fajdalmunkba talán még belehalunk.

A belépés ingyenes! Helyfoglalás érkezési sorrendben!

Helyszín:

Országos Idegennyelvű Könyvtár Rendezvényterem

1056 Budapest, Molnár utca 11.

További információ: www.oik.hu