2017. január 13., péntek

Re: [KATALIST] köttetés?

Alternatíva a nem-köttetés.

Szívesen látnék egy ráfordítás—előny táblázatot. Az én véleményem(!) az, hogy előnyösebb nem kötni. De lehet, hogy nincs igazam, illetve hol így, hol úgy érdemes dönteni.

Ezért lenne jó látni, hogy valaki megmérte ilyen-olyan körülmények között (gondolom, főleg minőségbiztosított könyvtárakban van ilyen). Hogy ne egy sok 10 évvel ezelőtt hozott döntés és arra rakódott hagyományőrzés vezessen bennünket.  

 

Persze, az is kérdés, hogy mit (és meddig) érdemes egyáltalán megtartani, ha egy emaillel megkérhetem / letölthetem az esetleg igény esetén az anyagot. Nyilván van, amit igen, van, amit nem.

 

Mikulás Gábor

 

 

From: Molnár Gabriella [mailto:molnarg@fszek.hu]
Sent: Friday, January 13, 2017 1:52 PM
To: mikulasg@gmconsulting.hu; 'Katalist' <katalist@listserv.niif.hu>
Subject: Re: [KATALIST] köttetés?

 

Alternatív javaslat? Mert ha nincs lehet filozófálni és állandóan a legrosszabbat feltételezni az olvasóról. Amíg nincs más lehetőség addig? Ne legyen autóközlekedés mert többen szabálytalanul közlekednek? Molnár Gabriella

 


Feladó: Katalist <katalist-bounces@listserv.niif.hu>, meghatalmazó: mikulasg@gmconsulting.hu <mikulasg@gmconsulting.hu>
Elküldve: 2017. január 12. 12:31:41
Címzett: 'Katalist'
Tárgy: [KATALIST] köttetés?

 

Elérkeztünk a köttetés szezonjához.

Egy magát megnevezni nem akaró szakmaifolyóirat-szerkesztő mondta néhány éve, hogy januárban szoktak kapni olyan leveleket, hogy a könyvtár visszamenőleg megrendeli a tavalyi(!) évfolyamot. Amikor rákérdeztek ennek az okára, megtudták, hogy az évnek e szakában szoktak köttetni, és látták, hogy nincs meg az évfolyam.

 

Kapcsolódó saját tapasztalat: gyakran láttam, hogy a felsőoktatási könyvtárban a bekötött folyóiratból azok az oldalak voltak éppen kipengézve, amelyek a rendszeresen megadott szakirodalmat tartalmazták.

 

Ezért is kérdezem: van-e értelme a hagyományőrzésen, szépészeten és a kötőműhely munkával való ellátásán túl ma a folyóiratok köttetésének?

 

Mikulás Gábor

 

 

 

 

 

www.gmconsulting.hu  mikulasg@gmconsulting.hu

www.kithirlevel.hu  Skype: mikulasg


P
Ha kinyomtatod, akkor ez már nem email.
            It’s not email if you print it.