2016. december 20., kedd

Re: [KATALIST] érdeklődés illetménykiegészítési gyakorlatról

Kedves Kolléganő!

Nézetem szerint az Ön által megjelölt MKM rendelet objektív feltételeket állapít meg, tehát amennyiben Ön azoknak megfelel, akkor mérlegelés nélkül JÁR Önnek az illetménynövekedés.

A törvényben említett 10%-os hasznosításra vonatkozó szabály nem alkalmazható a rendelet tekintetében, a Kjt. 66. § (4) bekezdése ugyanis világosan fogalmaz: azokban az esetekben, ahol a hasznosítás mértéke előre nem állapítható meg, az illetménynövekedés feltételeit a végrehajtási rendelet határozza meg. (Azaz az Ön által hivatkozott rendelet.)

Úgy gondolom, hogy a törvény és a vhr. hatálya alá tartozó valamennyi jogkövetően működő intézmény alkalmazza ezt a rendelkezést, amit biztosan tudok, hogy a győri megyei könyvtár mindenképpen :-)

Üdv.:
HSD

-- 
Dr. Horváth Sándor Domonkos, megyei könyvtárigazgató
szabályozási szakjogász, könyvtáros, NLP Master,
igazságügyi közvetítő, mediátor
Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér
9023 Győr, Herman O. u. 22.
+ 36 96 516-671
+ 36 70 426-9504
Skype: hsdhsi1


"A  béke  nem  a  konfliktus  hiánya,  hanem a konfliktus kezelésének
képessége" (Dan Millman) 

-hez 2016. 12. 19. 13:20:27, Eszter Mészáros <m.eszter.pl@gmail.com> átír:

Kedves Kollégák!


Érdeklődni szeretnék, hogy van-e példa valahol az alábbi rendeletben foglaltak érvényesítésére:

2/1993. (I. 30.) MKM rendelet az egyes kulturális közalkalmazotti munkakörök betöltéséhez szükséges képesítési és egyéb feltételekről) kimondja, hogy

"2/A. §1 (1) A kinevezésben feltüntetett további szakképesítés esetén - a hasznosítás mértékétől függetlenül - egy további főiskolai szintű alapképzésben vagy szakirányú továbbképzésben szerzett szakképzettség esetén 5%, kettő vagy több főiskolai szintű alapképzésben vagy szakirányú továbbképzésben szerzett szakképzettség esetén 8%, egy további egyetemi szintű alapképzésben vagy szakirányú továbbképzésben szerzett szakképzettség esetén 7%, kettő vagy több egyetemi szintű alapképzésben vagy szakirányú továbbképzésben szerzett szakképzettség esetén 10% illetménynövekedés illeti meg azt a kulturális intézményi dolgozót, aki

b) a besorolás alapjául szolgáló végzettsége mellett magyar nyelv és irodalom, illetve történelem szakképesítéssel is rendelkezik.


Kap-e valaki a fenti jogcímen illetmény-kiegészítést?

Városi könyvtárban dolgozom, egyetemi informatikus könyvtáros végzettségem alapján kerültem besorolásra, de rendelkezem a b) pontban rögzített végzettséggel  (és használom is, regionális olvasónapló-pályázatok, biregionális szövegértő versenyek, olvasótáborok, rendhagyó irodalomórák  rendezése/vezetése során)

További kérdésem a (képesítés) hasznosítás mértékére vonatkozik:

 a 1992. évi XXXIII. törvény a munkaidő legalább 10%-ban, míg annak a végrehajtásáról kiadott rendelet a hasznosítás mértékétől függetlenül állapítja meg.

Tisztában vagyok vele, hogy a a törvény magasabb jogalkotási forma, de jelen esetben éppen annak a magyarázataként, a benne foglaltak gyakorlati alkalmazásának szabályozására adták ki a fenti rendeletet. Akkor jelen esetben jogos-e a törvényben rögzített mértékre hivatkozva elutasítani az illetménypótlék iránti kérelmemet, miközben a rendelet feloldja ezt?

Megtisztelő és felvilágosító válaszaitok reményében


Mészáros Eszter

gyermekkönyvtáros


_______________________________________________ Katalist mailing list Katalist@listserv.niif.hu https://listserv.niif.hu/mailman/listinfo/katalist