2016. december 16., péntek

[KATALIST] Legkedveltebb túraútvonalak Nepálban 4.

A Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár szeretettel vár minden érdeklődőt a

Legkedveltebb túraútvonalak Nepálban

előadássorozat következő alkalmára

december 20-án, kedden 18 órára:

Ghorepani-Poon Hill-Ghandruk gyalogtúra

Nepálban rengeteg többé-kevésbé jól bejárt túraútvonal létezik. Ezek közül a legnépszerűbbeket mutatja be Urai Róbert, akinek ajánlóját olvashatjuk:

 

Ez az útvonal az Annapurna lábánál vezet végig a Poon Hill (3200 m) nevű kilátóhelyre, ahonnan megkapó panorámában lehet részünk a Dhaulagiri és az Annapurna hegységek égbenyúló hófedte csúcsaira. Sokan úgy vélik, itt lehet a leggyönyörűbb napkeltét megfigyelni az egész világon. Mindenképpen érdemes korán felkelni annak, aki ide ellátogat. A túraösvény gurungok és magarok aprócska falvain vezet át, majd a visszaúton  egy nagy rododendronerdőn  keresztül haladhatunk, amely március-áprilisban elragadóan szép virágerdővé változik.

 
Minden természetkedvelőnek és hegyek iránt rajongónak óriási élményt nyújt ez a kirándulás. Hossza csupán 3-4 nap,  nagyobb erőfeszítést nem igényel, így bátran ajánlható mindenkinek, aki nem akar nagyobb magasságokba felmászni, de szeretne a magas hegycsúcsok nyújtotta panorámában gyönyörködni.

Urai Róbert tanulmányait a természet és az állatok világa iránti érdeklődés határozta meg. Vadgazda mérnöki majd természetvédelmi diplomát szerzett. 2010-ben sikerült első ízben Nepálba eljutnia. Rögtön megragadta „a havas hegyek, zöldellő dombok, zúgó patakok országa, amelyet átjár a buddhizmus, a nyugalom, a szeretet és a kedvesség.” Azóta többször utazott Nepálba és Tibetbe. A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán buddhista tanítói végzettséget szerzett.

Urai Róbert 2010 óta utazik rendszeresen Nepálba és Tibetbe. Vadgazda mérnöki és természetvédelmi diplomái után a Tan Kapuja Buddhista Főiskolán buddhista tanítói végzettséget is szerzett. Tanulmányait a természet és az állatok világa iránti érdeklődés határozta meg.

További előadások:

2017-ben új előadássorozatot indítunk, amelyről részletesebben a továbbiakban küldünk értesítést.

 

Helyszín: MMgMK Mezőgazdasági Könyvtár

Budapest I. kerület Attila út 93.

 

Az előadáson a részvétel ingyenes!

 

Vincze Petronella

MAGYAR MEZŐGAZDASÁGI MÚZEUM ÉS KÖNYVTÁR

Mezőgazdasági Könyvtár

VÁRMEZŐ GALÉRIA

1012 Budapest, Attila út 93.

Tel.: 489-4920, 489-4900

Mobil: 20/ 413 9045

E-mail: titkarsag@omgk.hu