2016. november 25., péntek

[KATALIST] Meghívó az MKE HKSZ szakmai programjára

Tisztelt Kollégák!

A Magyar Könyvtárosok Egyesülete Helyismereti Könyvtárosok Szervezete 2016. december 5-én, hétfőn tartja ez évi utolsó szakmai programját Budapesten, melyre minden érdeklődőt szeretettel vár!

Program:

10 óra 30 perc: séta a Szent István Bazilikában (Szent István tér 1.), vezeti az épület monográfusa, Kemény Mária művészettörténész. Lehetőségünk lesz a Bazilika tornyába (Panoráma kilátó) is felmenni, lift van. Szélvihar esetén a toronylátogatás elmarad. A mintegy két órás program után igény szerint csoportos ebédelési lehetőséget biztosítunk önköltséges alapon.

14 óra 30 perc: látogatás a Központi Papnevelő Intézet Pálos Könyvtárába (Papnövelde utca 7.). A műemléki könyvtárban egy órás vezetést tart Dr. Diós István könyvtárvezető atya.

Találkozó 10 óra 30 perckor a Bazilika előtt, a lépcső aljánál, a rácsnál.

Az előzetes létszám bejelentés miatt kérjük a programon résztvevőket, hogy részvételi és étkezési szándékukat Antaliné Hujter Szilvia titkárnak december 1-ig küldjék meg az antaline@gyorikonyvtar.hu címre.

 

http://budapest.varosom.hu/latnivalok/vallasi-epuletek/Szent-Istvan-Bazilika-1.html

Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy Dr. Bényei Miklós legújabban megjelent munkáját, melyet az MKE Helyismereti Könyvtárosok Szervezete adott ki, a helyszínen meg lehet tekinteni, illetve meg lehet vásárolni. A szülőföld varázsa. Idézetek ötven év olvasmányaiból című kötet ára 1000,- Ft.  A szerkesztő összeállítását a „Helyismereti tevékenységet végző és helytörténeti kutatást folytató könyvtáros és történész kollégái”-nak ajánlja, de mint az az  előszóból kiderül, a felhasználók köre jóval szélesebb lehet ennél: „Szeretném hinni, hogy az informatikus könyvtáros szak nappali és levelező hallgatói mellett a gyakorló könyvtárosok, valamint a történész hallgatók, netán a helytörténet művelői is találhatnak benne jó pár figyelemre méltó, sőt hasznosítható észrevételt.”

A programra minden érdeklődőt szeretettel hív a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Helyismereti Könyvtárosok Szervezete Vezetősége!

Mennyeiné Várszegi Judit

MKE HKSZ elnök