2016. október 12., szerda

[KATALIST] MUZEUM@DIGIT konferencia meghívó

Kedves Kollégák!


Idén is szeretettel meghívjuk Önöket a MUZEUM@DIGIT Konferenciára a Magyar Nemzeti Múzeumba!


Az elmúlt három évben rendezett MUZEUM@DIGIT Múzeumi Digitalizálási Konferenciák nagy sikerére való tekintettel a Magyar Nemzeti Múzeum Országos Muzeológiai Módszertani és Információs Központja november 22-23. között immár negyedik alkalommal rendezi meg a MUZEUM@DIGIT Konferenciát.

Az idei rendezvényen nagyobb hangsúlyt kívánunk helyezni a múzeumok és a kreatív ipar kapcsolatára, a névterekre és a digitálisan keletkező kulturális örökségre, míg állandóan megújuló, visszatérő témákról is hallhatnak majd a résztvevők, mint például a digitális múzeumi megoldásokról és az aggregációkról.

 

A konferencián a hivatalos program mellett idén is lehetőség nyílik a múzeumi digitalizálás és informatika területéhez kapcsolódó piaci szereplők tevékenységének megismerésére. Emellett idén a konferencia harmadik napján (november 24-én) workshopot is szervezünk a műtárgyfotózásról és a 3D szkennelésről, illetve a 3D nyomtatásról, melyre szintén szeretettel várjuk az érdeklődőket. 

 

A Magyar Nemzeti Múzeum idén is helyet ad a F@IMP fesztivál díjátadójának, melyre a konferencia első estéjén kerül majd sor. A fesztiválra azok az ICOM tagsággal rendelkező múzeumok nevezhetnek, amelyek innovatív technológiák, digitális hordozók segítségével korszerű módon formálják át és értelmezik a múzeumi élményt és a kiállítások üzenetét. A F@IMP 2.0 médiaFesztivál célja, hogy a muzeológia terén az audiovizuális és multimédia technológiákat alkalmazó intézmények produkcióit értékelje, díjazza és bemutassa.

 

Helyszín és időpont: Magyar Nemzeti Múzeum, 2016. november 22–23.

Jelentkezési határidő a MUZEUM@DIGIT konferenciára: 2016. november 11.

 

Kapcsolat:

Magyar Nemzeti Múzeum OMMIK

ommik@hnm.hu

+36-1-327-7700/598

Információk az eseményről: http://ommik.hu/index.php/muzeum-digit/muzeum-digit-2016


Üdvözlettel:

Szabó Dóra
kulturális menedzser

MNM OMMIK
+36-1-327-7700/598