2015. május 22., péntek

Re: [KATALIST] Tankönyvrendelés felülbírálása

Kedves Kollégák!
     Valóban eltérések vannak az OH hivatalos tankönyvlistája és a KELLO-s lista között. A KLIK kiadott egy belső utasítást- ápr. 27-én!!!!-, hogy elsősorban azokat a tankönyveket kell rendelni, melyeket az OFI ad ki ill. felmenő rendszerben használhatók. Ezt a KELLO-s keresőben egy kis kalap jelzés jelezte.
A XXII. kerületi tankerület nekem visszadobta a rendelést, nem írta alá, ha ilyen tétel volt benne.
Tehát hibába szerepelt az állami, hivatalos tankönyvlistán a tankönyv, hiába felelt meg az új NAT-nak, hiába érvényes a tankönyvi engedélye, nem engedték rendelni...Egyetlen esetben engedélyezte a tankerület ezt: informatikából, mivel abból egyetlen egy ilyen "kalapos" tankönyv sem volt....miután bebizonyítottam ezt.
Most vannak olyan osztályok, ahol nincs matematika tankönyv rendelve, és az egész iskolában nincs rendelve biológia tankönyv, mivel várjuk, hátha felkerül a listára az, amit a kolléga szeretne, amit mellesleg tavaly választottak azzal, hogy akkor felmenőben ebből fognak tanítani és a hivatalos állami tankönyvkiadó adta ki...
A pedagógusnak joga van szabadon megválasztani a tankönyvet, de a tankönyvrendelést a fenntartó hagyja jóvá- ezért sok helyen történt ez a felülbírálat.Tehát egyik jog felülírta a másikat...
Pedagógiai szempontok, tanulócsoport tudásához, képességeihez, az iskola ped. programjához való igazodás nem lehetett szempont.
Üdvözlettel: Szakmári Klára

2015. május 21. 12:58 Kulcsárné Bernáth Hajnalka írta, <andreetti.konyvtar@freemail.hu>:
Tisztelt Könyvtárostanárok!
 
Érdeklődni szeretnék, ha valaki egy érvényes Tankönyvjegyzékről rendel tankönyveket, akkor  joga van-e azt a KLIK-nek  felülbírálni?
Segítségeteket és véleményeteket előre is köszönöm.
Üdvözlettel:
   Kulcsárné Bernáth Hajnalka
 

_______________________________________________
Katalist mailing list
Katalist@listserv.niif.hu
https://listserv.niif.hu/mailman/listinfo/katalist




--
Szakmári Klára
könyvtárostanár
szklaris@gmail.com
Budai Nagy Antal Gimnázium Bp.
229-18-94/111 vagy 229-18-15/111