2015. április 21., kedd

[KATALIST] meghívó a KSH Könyvtár programjaira

Kedves Kollégák!

Szeretettel várunk minden érdeklődőt a KSH Könyvtár következő heti programjai. A belépés valamennyi rendezvényre ingyenes.

 

Névadási szokásaink – Annától Zsüsztinig címmel tart előadást könyvtárunkban április 22-én (szerdán) 17 órakor Raátz Judit, az MTA Nyelvtudományi Intézetének munkatársa. Beszél arról, hogy milyen szempontok alapján engedélyezi vagy utasítja el az Akadémia új keresztnevek elfogadását, illetve arról, hogy melyek voltak és melyek jelenleg a legnépszerűbb keresztnevek.

 

Április 29-én (szerdán) 16 órakor Joubert Kálmán, a Népességtudományi Kutatóintézet nyugdíjas kutatója tart előadást Várandósság és dohányzás?! címmel.

 

Május 12-én (kedden) 17 órakor Babai Dániel, az MTA Néprajztudományi Intézetének munkatársa számol be kutatásairól Hagyományos ökológiai tudás és gazdálkodás a Gyimesben címmel.

 

Folytatjuk a mesedélutánokat 2–8 éves gyermekek számára keddenként és csütörtökönként 16 és 18 óra közt. Április 28-án a mesedélutánhoz kapcsolódóan anyák napi kézműves foglalkozást tartunk. Felnőtteknek és nagyobb gyerekeknek szóló társasjátékklubunkra április 27-én (hétfőn) 16 órától kerül sor, ezúttal a Nyolcperces birodalom lesz az új játékok.

 

Áprilisban Magyar Márta keramikus-iparművész Kereszt kerekké című kiállítását lehet megtekinteni a könyvtári folyosón. Május 4-én (hétfőn) 17 órakor a Duna-Art Fotóklub Momentum című kiállítását nyitjuk meg a könyvtár folyosógalériájában.

 

Bár nem könyvtári program, de szeretettel hívunk mindenkit a Magyar Statisztikai Társaság Statisztikatörténeti Szakosztályának május 20-án (szerdán) 14 órakor tartandó ülésére, ahol Pári András számol be az ikerkutatások történetéről és jelenlegi helyzetéről.

 

 


Ez az elektronikus levél (e-mail), és a hozzá kapcsolt fájlok, kizárólag a Címzetteknek szólnak, a bennük foglalt információk bizalmasak lehetnek, melynek titokban maradásához a Központi Statisztikai Hivatalnak jogilag méltányolható érdeke fűződik. Amennyiben nem Ön a Címzettje ennek a levélnek, kérjük, törölje, és értesítse a levél küldőjét.
Az elektronikus levél engedély nélküli módosítása és nyilvánosságra hozatala szigorúan tilos, másolása, terjesztése is csak munkavégzés céljából megengedett. Az elektronikus levél elsősorban információs célokat szolgál. Kétség esetén az elektronikus levél tartalma akkor minősül hivatalos álláspontnak, ha azt a KSH erre felhatalmazott dolgozója (kérésre) cégszerűen aláírva megerősíti.