2014. február 28., péntek

[KATALIST] Szabadon hozzáférhető a Népszámlálási digitális adattár a KSH Könyvtár honlapján

Kedves Kollégák,

 

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy 2014. március 5-étől a KSH Könyvtár és az Arcanum Adatbázis Kft. együttműködésének, valamint a Nemzeti Kulturális Alap támogatásának köszönhetően „élesben” üzemel a Népszámlálási digitális adattár (Néda). Az adatbázis a XVIII. és a XX. század vége között megtartott magyarországi népszámlálások és mikrocenzusok összesen 362 kötetét közli több mint 128 ezer oldalon. A gyűjteményt a teljesség igénye nélkül kiegészítettük néhány, a külföldi népszámlálások anyagából a KSH által készített összeállítással.

 

Az adatbázis tesztelhető a http://konyvtar.ksh.hu/neda oldalon.

 

Üdvözlettel,

 

Rózsa Dávid

 

____________________________

 

Rózsa Dávid

főigazgató-helyettes

KSH Könyvtár
1024 Budapest, Keleti Károly u. 5.
Tel.: +36 (1) 345 6406

 


Ez az elektronikus levél (e-mail), és a hozzá kapcsolt fájlok, kizárólag a Címzetteknek szólnak, a bennük foglalt információk bizalmasak lehetnek, melynek titokban maradásához a Központi Statisztikai Hivatalnak jogilag méltányolható érdeke fűződik. Amennyiben nem Ön a Címzettje ennek a levélnek, kérjük, törölje, és értesítse a levél küldőjét.
Az elektronikus levél engedély nélküli módosítása és nyilvánosságra hozatala szigorúan tilos, másolása, terjesztése is csak munkavégzés céljából megengedett. Az elektronikus levél elsősorban információs célokat szolgál. Kétség esetén az elektronikus levél tartalma akkor minősül hivatalos álláspontnak, ha azt a KSH erre felhatalmazott dolgozója (kérésre) cégszerűen aláírva megerősíti.