2013. július 5., péntek

[KATALIST] Strandkönyvtár megynyitó - Eger

Tisztelt Lista tagok!

Örömmel adjuk hírül, hogy megnyitjuk a Strandkönyvtári részlegünket. Az alábbiakban olvasható az eseményről szóló sajtóközlemény.
_____________________________________________________________________________________

SAJTÓKÖZLEMÉNY

TÁMOP-3.2.4.B-11/1-2012-0005 „NYISD KI A VILÁGOT! – ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI SZOLGÁLTATÁSOK BŐVÍTÉSE, FEJLESZTÉSE AZ OKTATÁS ÉS KÉPZÉS TÁMOGATÁSÁNAK ÉRDEKÉBEN" C. PÁLYÁZAT STRANDKÖNYVTÁRÁNAK MEGNYITÁSÁRÓL

2013. június 26.

A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár és az Egri Termál-és Strandfürdő 2013. július 5-én megnyitja a „Nyisd ki a világot!" régiós pályázati programsorozat keretében a strandkönyvtárát Egerben. Az olvasáskultúrát fejlesztő programok kiemelt helyszíne lesz az Egri Termál-és Strandfürdő, ahol a város újabb pontján juthatnak hozzá az olvasók könyvtári szolgáltatásainkhoz.

A strandkönyvtár nem hagyományos régiós nyitó programjára 2013. július 5-én 16 órakor kerül sor.
Előtte 15.30 órakor sajtótájékoztató keretében mutatjuk be a média képviselőinek legújabb szolgáltatásunkat, annak helyszínét.

Célunk a könyvkultúra terjesztése, a figyelem felkeltése az olvasási lehetőség iránt, a strandolók olvasásra buzdítása. Az ötlettel lehetőséget szeretnénk biztosítani az olvasni vágyóknak arra, hogy a megszokottól eltérő helyszínen is mindenki találhasson friss olvasnivalót, kölcsönözhessen a könyvtár könyveiből, hogy ne csak a könyvtár falain belül hódolhassanak megszokott szenvedélyüknek.

A strandkönyvtár minden héten pénteken, szombaton 10 órától 18 óráig, vasárnap 10 órától 16 óráig várja az olvasni vágyó látogatókat, itt minden hagyományos könyvtári szolgáltatásunk elérhető lesz.
Mivel a Strandfürdő a város központjában helyezkedik el, a könyvtár jövet-menet útba esik, ideális közösségi találkozóhelyként is szolgál. A legkisebbeket időről időre kifestőkkel, társasjátékokkal, kézműves foglalkozásokkal várjuk majd. Az ide látogató turisták számára közhasznú szolgáltatásokat is nyújtunk: információkat a városról, a környező településekről, látnivalókról, programokról.

Amennyiben módjukban áll, látogassanak el nyitó rendezvényünkre, tájékoztassanak a rendkívüli eseményről, a strandkönyvtár megnyitásáról!
A pályázat egyéb olvasásnépszerűsítő programjairól folyamatosan tájékozódhatnak havonta megjelenő hírlevelünkből, honlapunkról (https://sites.google.com/site/nyisdkiavilagot/). A projekt sorozatainak eseményei a Nyisd ki a világot! (http://www.brody.iif.hu/nyisdkiavilagot/) blogon elérhetők.

Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár

_______________________________________________
Katalist mailing list
Katalist@listserv.niif.hu
https://listserv.niif.hu/mailman/listinfo/katalist