2013. július 28., vasárnap

[KATALIST] Pótfelvételi - Jelentkezzen a PTE FEEK-re, nem bánja meg!!!!

 

FIGYELEM! FONTOS VÁLTOZÁS A MESTERKÉPZÉSEK NYELVI KÖVETELMÉNYEIVEL KAPCSOLATBAN!

 

"Az Nftv. 111. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:R 22;(1) Az e törvényben meghatározott felvételi rendszert első alkalommal a 2013/2014. tanévre történő felsőoktatási jelentkezéssel kapcsolatos általános felvételi eljárásban kell alkalmazni. E törvény 40. § (2) bekezdése szerint a felvételi vizsga feltételeként meghatározott nyelvi követelményt a Kormány rendeletében a 2016 szeptemberében első évfolyamon induló alap-, osztatlan képzésre jelentkezők tekintetében, illetve azt követő évfolyamokra jelentkezők tekintetében ír elő. A 40. § (4) bekezdése szerinti nyelvi követelményt először a 2016 szeptemberében induló első évfolyamon kell alkalmazni azok tekintetében, akik e törvény hatálybalépését megelőzően nyelvi követelmény teljesítése nélkül szereztek oklevelet.” (Magyar Közlöny, 2013. 07. 05.)

 

Ennek értelmében 2016-ig tehát azok is felvételizhetnek mesterszakra, akik 2013 előtt úgy szerezték meg diplomájukat, hogy nem volt nyelvvizsgájuk.
A 2013. évi felsőoktatási pótfelvételi eljárás alapdíja: 5 000 Ft. Akik a pótfelvételi eljárás során a PTE FEEK képzéseit választják és felvételt nyernek, a felvételi eljárási díj négyszeresét az első aktív félévük alatt költségcsökkentés formájában visszakapják. 

A mesterszakok és tanári mesterszakok felvételi, illetve szakmai és motivációs elbeszélgetései minden szak esetében 2013. augusztus 22-én lesznek. A kreditelismertetési nyomtatványok és felvételi témaválasztások beküldési (postára adási) határideje a jelentkezési határidővel megegyezően 2013. augusztus 12-e. Az ügymenet a "normál" felvételi eljárásnak megfelelően zajlik, további információért kérjük, olvassák el a felvételi oldalunk Felvételi információk a mesterképzésben (2013/2014-es felvételi év) cikkét.

Egyúttal felhívjuk figyelmét a FEEK diplomára épülő szakirányú továbbképzéseire, amelyekre a felsőoktatási felvételi eljá ráson kívül is lehet jelentkezni szeptember 1-ig. Tekintse meg képzési kínálatunkat a szakirányú továbbképzések menüpont alatt, és amennyiben felkeltették érdeklődését, nyújtsa be jelentkezési lapját és diplomamásolatát Kovács-Máthé Lívia részére, aki további információt nyújt a képzésekkel és a jelentkezéssel kapcsolatban. A jelentkezés szakirányú továbbképzéseinkre díjtalan.

Részletek: http://felveteli.feek.pte.hu/hir/Potfelveteli_jelentkezesi_tudnivalok

 

 

Üdvözlettel: Mészárosné Szentirányi Zita szakoktató, könyvtárvezető