2013. május 6., hétfő

[KATALIST] a személyi jovedelemado 1 szazaleka - Kovacs Mate Alapitvany

Kedves Kollégák,

a 2001-ben közhasznú fokozatot elnyert Kovács Máté Alapítvány Kuratóriuma ezúton köszöni meg mindazok támogatását, akik 2010. évi személyi jövedelemadójuk egy százalékát a 2011. évben az Alapítvány adószámára utalták át. A felajánlott összeget a Kuratórium oktatói és hallgató pályázatok jutalmazására és ösztöndíj-támogatásra szeretné fordítani.

Az Alapítványhoz 2013-ban is eljuttatható a 2012. év személyi jövedelemadójának 1 százaléka, adószámunk: 18084908-1-41 Kovács Máté Alapítvány. Annak érdekében, hogy szakmánk e nemes célú alapítványa tovább folytathassa munkáját, támogathassa az utánpótlás nevelését, tisztelettel kérjük és várjuk Kovács Máté tanítványait, tisztelőit, s mindenkit, akik felelősséget éreznek ügyünk iránt: ebben az évben adójuk társadalmi szervezetnek, alapítványnak átutalható 1 százalékát ajánlják fel a Kovács Máté Alapítvány számára.

Az Alapítvány célja (részlet az Alapító Okiratból): a magyar művelődés ügyének, közelebbről a magyar könyvtári kultúra fejlesztésének támogatása (oly módon, hogy tehetséges és rászoruló, a magyar felsőfokú könyvtárosképző intézményekben tanuló fiatalok egyetemi és főiskolai tanulmányaihoz anyagi és erkölcsi támogatásként ösztöndíjat biztosítson); Kovács Máté szellemi hagyatékának gondozása; fiatal könyvtárosok továbbképzésének támogatása (doktori program, részvétel tudományos konferencián, publikációk megjelentetése stb.).

            Hangodi Ágnes kuratóriumi titkár

 

Kérem, óvja a természetet, ha nem szükséges, ne nyomtassa ki ezt az e-mailt!