2013. április 29., hétfő

Re: [KATALIST] szavazas - KIT Hirlevel (kistersegi ellatas)

Kedves Domonkos,

a kérdés készítőjeként válaszolok.

 

A  vegyes, helyi igényeknek megfelelő megoldásokban kapásból egyetértünk. A kérdésfeltevés jellegét illetően azonban továbbra is úgy látom, mindenképpen szükséges a leegyszerűsítés. A fentiek miatt írtam a válaszokba: „inkább…”.

 

Korábbam már megírt második szempont, hogy e kérdések inkább problémafelvetések, pl. mert a reprezentativitás fel sem merül.

 

Az igazi gond a témában – szerintem – hogy az egyes modellek alkalmazásával kapcsolatban nincsen elérhető hazai (a KIT-énél jóval komolyabb, tudományos igényű) felmérés, hogy mikor melyik miden az inkább megfelelő, vagy vált be, ugyanakkor a szabályozás és megvalósítás is folyamatban van. A témában többször publikáló szakembert is kérdeztem a témában, s így sem jutottam előbbre.

 

Harmadik, ismételt felvetésem: észrevételeidet köszönve Neked is javaslom, javasoljál a KIT-nek témákat és megfogalmazásokat – a kollektív bölcsesség elvét szem előtt tartva, hogy a lehetőségekhez mérten minél jobb kérdések és válaszok születhessenek.

 

Üdv,

Gábor

  

 

From: katalist-bounces@listserv.niif.hu [mailto:katalist-bounces@listserv.niif.hu] On Behalf Of Horvath Sandor Domonkos, dr.
Sent: Sunday, April 28, 2013 7:33 AM
To: katalist@listserv.niif.hu
Subject: Re: [KATALIST] szavazas - KIT Hirlevel (kistersegi ellatas)

 

Azért ezt nem lehet(ne) így elintézni. Bármiféle szavazás fals lesz, mivel a megfelelő eszközöket az adott megye település-szerkezetének sajátosságai határozzák meg. Pl. más a helyzet ott, ahol tanyavilág van, más ott, ahol a kis (alig pár száz fős lélekszámú) települések dominálnak, vagy ellenkezőleg, éppen a nagy lakosságszám jellemző. Avagy ennél is vegyesebb a képelt.
A kérdések vagylagosak, ugyanakkor nem számolnak azzal, hogy vegyes megoldások is optimálisak lehetnek.

De ez csak elvi megjegyzés, kapcsolódik hozzá egy gyakorlati: a kérdéssor összeállítása és megszövegezése önmagában is fájdalmasan (kínosan) szakszerűtlen.

Üdv.:
HSD


"Minden jó ember szívében megleled az Istent" (Seneca) 

2013.04.26. 12:32 keltezéssel, W. Kovács Ágnes írta:

Új szavazás a KIT-portálon www.kithirlevel.hu :
 

- A kistérségi ellátás optimális megoldása szerintem...

 

 

- Inkább könyvtárbuszok.

 

- Inkább kitelepített állományok.

 

- Inkább mozgó állomány, mozgó könyvtárosok.



Az aktuális eredmény a szavazást követően látható, a teljes összefoglalás pedig a KIT következő lapszámában.

Üdvözlettel,
W. Kovács Ágnes
KIT-szerkesztő




_______________________________________________
Katalist mailing list
Katalist@listserv.niif.hu
https://listserv.niif.hu/mailman/listinfo/katalist