2012. július 18., szerda

[KATALIST] e-books szakmai nap a Goethe Intézetben

 

Kedves Kollégák!

 

Nagy érdeklődéssel figyeltük a magyarországi e-kölcsönzés témájában kezdődő szakmai vitát itt a Katalist-en és a vándorgyűlésen és értesültünk az Egyesülés az e-könyvekért megalakulásáról is. Mivel könyvtárunkban már működik az e-kölcsönzés, úgy gondoljuk, hasznos lenne, ha a németországi tapasztalatok megosztásával hozzájárulnánk a hazai eszmecseréhez. Ezért az idei őszi szakmai napunkon az e-kölcsönzés, e-publishing, e-books témakört szeretnénk körbejárni meghívott vendégeinkkel.

 

A szakmai napot 2012. október 15-én fogjuk tartani. Kerekasztalbeszélgetést tervezünk hazai és német szakemberek bevonásával. A német résztvevők szervezése már folyamatban van. Egyik előadó a kiadói oldalt fogja képviselni, másik vendégünk pedig müncheni kollégánk lesz, aki a DiViBib szolgáltatót fogja bemutatni.

 

Amennyiben szeretne részt venni a beszélgetésen, kérjük, küldjön az egy bemutatkozó e-mailt a marton@budapest.goethe.org címre. Levelében írja meg, miért szeretne részt venni a rendezvényen, milyen módon kapcsolódik munkája a fenti témához. Minden jelentkező kollégával fel fogjuk venni a kapcsolatot. Megértésüket kérjük, ha az esetleges nagy érdeklődés miatt nem tudunk minden jelentkezést fogadni. A programról részletekkel egyenlőre nem tudunk szolgálni, még szervezés alatt van.

 

Szívélyes üdvözlettel:

 

Bacsó-Marton Erika

könyvtáros

Információ és Könyvtár

Goethe-Institut Budapest

1092 Budapest, Ráday u. 58

 

Telefon +36 1 374 4063, 374 4062

Fax +36 1 374 4080

Erika.Marton@Budapest.goethe.org

www.goethe.de/budapest/konyvtar

 

Könyvtárügy