2012. július 11., szerda

[KATALIST] Digitális könyvtári szolgáltatások menedzselése TANFOLYAM

Kedves Könyvtáros Kollégák!

 

 „DIGITÁLIS KÖNYVTÁRI SZOLGÁLTATÁSOK MENEDZSELÉSE" című  tanfolyamunkra szeretnénk felhívni figyelmüket, amely könyvtári területen dolgozó esetében a kötelező 7 éves továbbképzési ciklusban elszámolható és a képzés költsége a TÁMOP 3.2.12-12/1 - könyvtáros szakemberek továbbképzését is finanszírozó - pályázat keretében is támogatható. A Kaposvári Egyetem Pedagógiai Kar Könyvtártudományi Tanszéke által kidolgozott képzés akkreditációja folyamatban van, a tanfolyam 2012. szeptemberétől indul. Az itt közölt és a személyes megkeresésre adott információk a TÁMOP 3.2.12-12/1 „Kulturális szakemberek továbbképzése a szolgáltatásfejlesztés érdekében" című pályázat anyagában felhasználhatók.

Képzési idő: 120 óra (60 óra/modul)

-          a képzés moduljai (60óra-1 félév) önállóan is elvégezhetőek:

o        Digitális könyvtári szolgáltatások menedzselése I:

e-dokumentumok, szerzői jog, angol szaknyelv, hálózati ismeretek, internet technológia, multimédia, digitalizálási gyakorlatok, digitális könyvtári szolgáltatások

o        Digitális könyvtári szolgáltatások menedzselése II: 

Adatbázis-építés, -kezelés; számítógépes tájékoztatás, angol szaknyelv, projekt- és minőségmenedzsment-könyvtárpolitika, digitalizálás, multimédia, webszerkesztés, szakmai gyakorlat (digitális gyűjteményben)

Konzultációk: félévente hét nap, két alkalommal

A képzés típusa: tanfolyam jellegű könyvtári továbbképzés

A képzés díja: 120.000Ft/120 óra (60.000Ft/modul)

Ø      A képzés során szerezhető főbb ismeretkörök: elektronikus információforrások feldolgozása, adat- és szöveg­reprezentáció, könyvtári informatika (hálózati ismeretek, internettechnológia, adatbázis-építés és -kezelés), a tartalomszolgáltatás gyakorlata (webszerkesztés, multimédia, digitalizálás), az információ- és tudásközvetítő rendszerek jogi szabályozása, szabványosítási kérdései, angol szaknyelv.

Ø      Az ismeretkörök alkalmazása konkrét környezetben, tevékenységrendszerben: A tanfolyamot elvégzők képesek lesznek hálózati szolgáltatások meg­tervezésére, menedzselésére, valamint a gyorsan változó info­kommunikációs szakterület tudásanyagának naprakész követésére. A végzettek alkalmassá válnak a tartalomszolgáltatásban aktív szerepet vállaló közgyűjteményekben, közigazgatási intézményekben, tartalom­szolgáltató vállalkozásoknál az ismeretközvetítés újszerű feladatainak meg­szervezésére, ellátására.

A jelentkezés határideje: 2012. augusztus 31.

 

Levélcím:

Kaposvári Egyetem, Györfi Veronika

7400 Kaposvár, Guba Sándor u. 40.

e-mailen:

gyorfi.veronika@ke.hu

 

További információ:

Nagyné dr. Mandl Erika

e-mail: mandl.erika@ke.hu, tel: 70/5690625,

 

Várjuk jelentkezésüket!

 

Nagyné Dr. Mandl Erika - tanszékvezető, főiskolai docens, Kaposvári Egyetem

Dr. Tószegi Zsuzsanna - egyetemi docens, Kaposvári Egyetem

főtanácsadó, Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala