2012. június 5., kedd

Re: [KATALIST] álláshirdetés

Tisztelt Listaolvasók!
Itt nem az a lényeg, hogy egy esetben mi történt, és van-e személyes varázs, vagy nincs. A tendencia a fontos. Valaha nagy harc volt azért, hogy törvényileg szavatolt legyen a képzési és továbbképzési előírás, és ne kiemelt vezetők hozzátartozói számára legyen a könyvtár egy nyugodt, intelligens környezet akkor, ha nem sikerült szakmai képesítést szerezni.

Ezt a hajdani vívmányt elveszíteni, erodálni nagy hiba lenne, ezért minden tiltakozást időben meg kell tenni. Sem tanár, sem gyógytornász, sem szülésznő, sem ápolónő - lehet sorolni -  nem dolgozhat előírt képesítés nélkül, a könyvtárosság is maradjon kötelező végzettség.
 

Üdvözlettel:

Horváth Zoltánné

könyvtáros informatikus



From: katalist-bounces@listserv.niif.hu [mailto:katalist-bounces@listserv.niif.hu] On Behalf Of Nagypál László
Sent: Tuesday, June 05, 2012 12:03 PM
To: katalist@listserv.niif.hu
Subject: Re: [KATALIST] álláshirdetés

Az "átkosban" mért volt pénz minderre?
Nem mondom, hogy túl sok minden jó lett volna akkor,
- de a "fürdővízzel a gyereket ..."?

Mi ez az életkori sovinizmus?
Egy idősebb embernek lehet varázsa akár a műveltsége is.
Vagy netán az erotikus vonzerőre is gondolnak itt ? :-(
(NpL )

Date: Tue, 5 Jun 2012 11:27:12 +0200
From: fejes.csilla@gmail.com
To: szabo.g.tibor@pszfz.bgf.hu
CC: katalist@listserv.niif.hu
Subject: Re: [KATALIST] álláshirdetés
...
>Meg kell érteni, hogy egy kistelepülésen nincs pénz főállású könyvtárosra, nincs szükség heti 40 óra könyvtári nyitvatartásra, >szerencsésebb esetekben az IKSZT-n belül működhet a szolgáltatás, és ekkor a minimum nyitvatartáson felül is ott van a "könyvtáros".
>A 8 általánost én is lekicsinylőnek érzem, de vannak jó tapasztalataim érettségizett, szakmai végzettség nélküli alkalmazottakról, akik >személyes varázsukkal, fiatal korukból fakadó agilitásukkal és az informatikai, technikai eszközök, lehetőségek ismeretével >megtöbbszörözték a településen az idős könyvtáros kolléga leváltását követően a beiratkozott olvasók és könyvtárhasználók számát:)