2012. április 16., hétfő

Re: [KATALIST] Nyilt Tarsadalom Archivum tegnapi kerekasztalahoz

Kedves Domonkos, legalább egyet kihagytál:

 

·      aki fulladozás közben gyártja a szörfdeszkát bármiből, ami adódik, és igyekszik meglovagolni a vizet, sőt, esetleg másokat is kihúzni, vagy segíteni a deszkagyártásbanJ

 

Üdv. Judit


From: katalist-bounces@listserv.niif.hu [mailto:katalist-bounces@listserv.niif.hu] On Behalf Of Horvath Sandor Domonkos, dr.
Sent: Monday, April 16, 2012 12:50 PM
To: katalist@listserv.niif.hu
Subject: Re: [KATALIST] Nyilt Tarsadalom Archivum tegnapi kerekasztalahoz

 

Kedves Zsófia,

köszönöm, bár valójában szükséges volt a dolog, a pejoratív megjegyzés abból a szempontból, hogy lássam, még mindig hiú pasas vagyok, akinek elszáll az agya az effélétől. :-) Aztán az igazságosság miatt is, mivel az ilyen hangnem tőlem sem áll(t) távol, így aztán egy kicsikét belekóstolhattam a főztömbe is :-) Végezetül innovatív is az esemény, mert beleköltözött a nyíltság, amit a magam részéről üdvözölni tudok.

A lényeg szerintem az, hogy van
1) aki a vízben fulladozik, de búvárnak gondolja magát, és elégedett az állapottal,
2) aki a vízben fulladozik, és úgy gondolja, ha lefestik a lépcső korlátját, akkor majd rendbe jönnek a dolgok,
3) aki a vízben fulladozik, és próbál kitalálni különféle úszástechnikákat, amelyek esetleg segíthetnek, bár nehéz a dolga, mert nagykabátban került a vízbe,
4) aki a parton fulladozik, és velőtrázóan követeli, hogy eresszék le a medencéből a vizet. Az aranyhalak szempontjai részéről mellékesek.

Jelenleg így látom (leegyszerűsítve) a szakmát, ami közös mindegyik verzióban, az a fulladozás. Egyáltalán nem baj az, hogy feltárulnak a szándékok és a szemléletmódok.  Amíg indulat van, addig legalább nincs közöny.

Üdv.:
Domonkos



"..és nincs más Rajta kívül." (5Móz.4:35) 


2012.04.16. 9:36 keltezéssel, Tüske Zsófia írta:

 

 

„minimális tiszteletet tanusítva egy ráadásul idegen emberrel szemben”

 

Tiszteletet csak az várhat el, aki maga is tiszteli a többi embert. Különben nincs erkölcsi alapja reklamálni. Különösen a HSD-t illető minősítéssel. (aki azért, valljuk be őszintén, nem egy egyszemélyes könyvtár vezetője, és nem röpke egy-két éve)

 

Lenne még egy-két gondolatom, de azt inkább csak magamban…. nehogy artikulálatlan fröcsögőnek minősítsenek….. nem, mintha számítana, ennél lejjebb a szakma már nem juthat, legalábbis remélem.

 

 

ja, és véleményem semmilyen hivatalos álláspontot nem képvisel, csakcsupán a sajátomat

 

üdvözlettel:

 

Tüske Zsófia