2011. december 15., csütörtök

[KATALIST] Januártól mindenki számára kölcsönöz a KSH Könyvtár

Januártól mindenki számára kölcsönöz a KSH Könyvtár

 

2012. január 2-ától minden 14. életévét betöltött magyar állampolgár kölcsönözhet a KSH Könyvtár 850 ezer kötetes állományából.

A statisztikai hivatallal egyidejűleg, 1867-ben alapított intézmény egyedülálló társadalomtudományi, szépirodalmi és ismeretterjesztő gyűjteménnyel rendelkezik, amelyben a statisztika, a demográfia és más társadalomtudományok teljességre törekvő magyar nyelvű és válogatott külföldi szakirodalma mellett szépirodalmi és ismeretterjesztő művek, úti- és szakácskönyvek, nyelvkönyvek és művészeti albumok egyaránt megtalálhatók. Ezek mellett lexikonokat, szótárakat, képregényeket, turistatérképeket, hangoskönyveket, ismeretterjesztő DVD-ket, komolyzenei és szórakoztató CD-ket is kölcsönzünk.

A könyvtárat 2011 tavaszán felújítottuk és akadálymentesítettük. Bibó Istvánról elnevezett olvasótermünkben nagyító- és felolvasógép, valamint öregbetűs könyvek állnak a látássérült látogatók rendelkezésére. A legkisebbek számára ugyanitt játékokkal felszerelt gyereksarkot alakítottunk ki.

Az elektronikus fejlesztések eredményeként a könyvtár teljes állományának bibliográfiai leírása elérhető az online katalógusban, a törökbálinti raktárban tárolt könyvek pedig akár otthonról is egyetlen gombnyomással bekérhetők a központba. Az ismertetett korszerűsítésekkel, a digitális tudásbázisok folyamatos gyarapításával, helységnévtárak és statisztikatörténeti művek kiadásával könyvtárunk mind szakkönyvtári, mind közkönyvtári funkcióit jelentősen bővítette.

A kölcsönzési jogosultság kiterjesztésével egyidejűleg a könyvtár nyitva tartása is módosul: 2012 januárjától hétfőtől csütörtökig reggel nyolc és este hét, pénteken reggel nyolc és délután négy óra között tartunk nyitva.

 

Dr. Nemes Erzsébet

főigazgató

 


Ez az elektronikus levél (e-mail), és a hozzá kapcsolt fájlok, kizárólag a Címzetteknek szólnak, a bennük foglalt információk bizalmasak lehetnek, melynek titokban maradásához a Központi Statisztikai Hivatalnak jogilag méltányolható érdeke fűződik. Amennyiben nem Ön a Címzettje ennek a levélnek, kérjük, törölje, és értesítse a levél küldőjét.

Az elektronikus levél engedély nélküli módosítása és nyilvánosságra hozatala szigorúan tilos, másolása, terjesztése is csak munkavégzés céljából megengedett. Az elektronikus levél elsősorban információs célokat szolgál. Kétség esetén az elektronikus levél tartalma akkor minősül hivatalos álláspontnak, ha azt a KSH erre felhatalmazott dolgozója (kérésre) cégszerűen aláírva megerősíti.