2011. május 30., hétfő

[KATALIST] Ünnepi könyvheti felolvashow

Kedves Kollégák!

A NymE SEK Könyvtára szeretettel hívja és várja mindazokat, akik szívesen ünnepelnek velünk a 82. Ünnepi Könyvhét alkalmából, uniós pályázat keretében szervezett Ünnepi könyvheti felolvashow programunkon 2011. június 2-án. Célunk, hogy legyen SZombathely az Olvasás Fővárosa Is (SZOFI). A NymE SEK Könyvtárában és a város több pontján olvasópontokon (Weöres Sándor-szobor, Berzsenyi Dániel Könyvtár, Cafe Frei, Smile az angol nyelviskola, az evangélikus templom) idézhetünk kedvenc könyveinkből, a kortárs szerzők műveiből. Olvassunk együtt, legyen az olvasás közös élmény!

Az előzetesen meghirdetett rajz-, szövegtárgy- és verspályázatra beérkezett pályaművek a könyvtár aulájában kerülnek bemutatásra. Az olvasás mellett különböző játékokon vehetnek részt az érdeklődők. Az Irodalmi gyalog galopp a belvárosban egy kb. 45 perces séta az emlékhelyekhez kapcsolódó kérdésekkel, az út végén online totó kitötésével. Ugyancsak az irodalom a témája a forráshasználatot kívánó Virtuális digitális erőd játéknak, melyhez 200 számítógép áll rendelkezésre. Az aulában és a Cafe Freiben Scrabble bajnokság várja a játékos kedvűeket, továbbá K'NEX legóval lehet kipróbálni a kreativitást.
A helyijáratú körforgalmú autóbuszon ünnepi könyvheti szolgáltatásként felolvasással nyújtunk irodalmi élményt a Vasi Volánnal utazóknak.

A Smile az angol nyelviskola értékes nyelvtanfolyamainak felajánlásával pontgyűjtő versenyt hirdetünk az érdeklődők számára.

A program része az ünnepi könyvheti megnyitó, amely Szombathely Fő terén 14 órakor a Nyitra Utcai ÁMK Írisz Majorette Táncegyüttesének bemutatójával veszi kezdetét. Ezt követően dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város Polgármestere mond ünnepi köszöntőt. Utána dr. Fűzfa Balázs irodalomtörténész és Szabó Tibor színművész várja a közönséget, majd az iskolák kedvenc könyveik bemutatásával vonják játékba a megjelenteket.

16.05 perckor flash mobot hirdetünk a Fő téri szökőkút környékére. Fejezzük ki elkötelezettségünket az olvasás mellett, ezért hozzunk magunkkal egy könyvet!

Az egyetemi könyvtárban délután Kálmánchelyi Zoltán a Weöres Sándor Színház színművésze a Tanár úr kérem c. mű rejtelmeibe kívánja bevonni a közönséget.

Kiss Mari és ifjú színésztársai Zenei szerelem címmel nyújtanak irodalomközeli szórakozást. Ezt követően az informatikus könyvtáros hallgatók népszerű tévés Beugró játéka következik.

Az estét a Cafe Freiben zárjuk olvasással, az Ünnepi könyvheti felolvashow értékelésével, a jövő évi ünnepi könyvhét előzetes tervezésével.

Minderről bővebb információt nyújtunk az alábbi weboldalon: http://szofi.neobase.hu<http://szofi.neobase.hu/>

A célcsoport - akiket a nap folyamán várunk -, az óvodások, a közoktatás diákjai, az egyetem hallgatói, oktatói, a város polgárai, a megye lakosai és mindenki, aki szeret egy jót olvasni, játszani.

Ünnepeljen velünk, olvasson, játsszon és nyerjen!

Minden érdeklődőt várnak a NymE SEK könyvtárosai és együttműködő partnerei


_______________________________________________
Katalist mailing list
Katalist@listserv.niif.hu
https://listserv.niif.hu/mailman/listinfo/katalist