2010. január 26., kedd

[KATALIST] KIT a Twitteren - helyesen

A KIT Hírlevél ízelítőjében tévesen jelent meg a lap Twitter-elérésének linkje. Helyesen: http://twitter.com/kithirlevel

 

A Twitter szolgáltatása olyan blogolást (elektronikusnapló-írást és –olvasást) tesz lehetővé, ahol a bejegyzések rövidek, max. 140 karakteresek. Gyakori, hogy az üzenet rövid, figyelemfelhívó mondatot, és egy, a kifejtett tartalomra mutató linket (a helyszűke miatt sokszor speciális eszközzel rövidített linket) hordoz. Így a szolgáltatás a gyors tájékoztatás eszköze. Az üzeneteket – tweet-ek (ejtsd: tvítek) – a Twitternél regisztrált linken lehet elérni, akár mobil eszközön, telefonon is. Ha fiatal, dinamikus használóit és örökifjú ezüstkorúakat szeretne elérni, egy perc alatt készíthet saját könyvtárának is Twitter-accountot. A KIT a Twittert egyes hírek előzetes közlésére és a lapszámból kimaradt anyagok közreadására használja. Könyvtári használat pl.: új könyvek, honlaptartalmakra mutató linkek, programok híreinek közreadása.

 

A regisztráció előnye (melyhez minimális a angoltudás kell), hogy saját üzeneteink szétküldése mellett összegyűjthetjük a számunkra érdekes regisztráltak rövid gondolatait, kollégák véleményétől az áruházi akciós ajánlatokig, vagy – mint a holnapi KIT-ben olvashatja: Bill Gates gondolatait vagy EU hivatalainak hivatalos közleményeit. Mint az offline-világban, itt is fontos kérdés, hogy a szolgáltató mennyire tud figyelmet lekötni üzeneteivel. Szóval, a megjelenés egyben egyfajta pr-hatékonyság-mérés is.

 

Próbálja ki a rendszert! Tehát: http://twitter.com/kithirlevel

 

Üdvözlettel,

Mikulás Gábor

KIT-szerkesztő

www.twitter.com/mikulasg

 


P
Mielőtt kinyomtatnád ezt az e-mailt, gondold meg, valóban szükséges-e. Napról napra kevesebb fa lesz a világon.
            Before you print this e-mail, please consider whether it is really necessary. Each day there are fewer trees on Earth.

 

 



__________ ESET Smart Security - Vírusdefiníciós adatbázis: 4805 (20100125) __________

Az üzenetet az ESET Smart Security ellenőrizte.

http://www.eset.hu