2014. augusztus 19., kedd

[KATALIST] E-könyvtárak szakreferense képzés az Eszterházy Károly Főiskolán

_______________________________________________
Katalist mailing list
Katalist@listserv.niif.hu
https://listserv.niif.hu/mailman/listinfo/katalist

Kedves Kollégák,

Augusztus 31-ig lehet jelentkezni az Eszterházy Károly Főiskolán induló 2 féléves akkreditált Interaktív e-könyvtár szakirányú továbbképzési szakra.

Jelentkezési feltétel: Pedagógusképzés képzési terület legalább alapképzésben szerzett oklevél, vagy informatikus könyvtáros, gazdaságinformatikus, programtervező informatikus alapképzési szakokon, végzettek illetve korábbi könyvtáros, informatikus könyvtáros főiskolai  végzettséggel rendelkeznek.

Képzési idő: 2 félév (180 óra)

Konzultációk száma: félévente 6 nap személyes konzultáció (a képzés során otthonról elérhető online tananyagokat biztosítunk)

Megszerzendő kreditek száma: 60 kredit

A szakképzettség oklevélben szereplő megnevezése: E-könyvtárak szakreferense

OH nyilvántartási szám: FF/830-4/2012.

A képzés rövid leírása:

A képzés során a résztvevők megismerkednek a digitális dokumentumok előállításának világával, a meglévő tartalmak digitalizálásának elméleti és gyakorlati tudnivalóival, a digitális képek létrehozásának és megszerkesztésének módszereivel, szoftvereivel, majd az anyagok egységes kiadvánnyá alakításának gyakorlatával.

A tanfolyam részét képzi az e-book hardver, szoftver technológiájának megismerése, valamint önálló e-book készítésének gyakorlata.

A képzés során a résztvevők képessé válnak az önálló online tartalmak előállításához tartozó tervezési és kivitelezési ismeretek alkalmazására.

A weblapszerkesztési ismeretek képessé teszi a képzésben résztvevőket egy színvonalas, a könyvtáraktól elvárt igényeket kielégítő weboldal előállítására.

A résztvevők nyitottá válnak a könyvtári szolgáltatásokra ható web 2.0 technológia befogadására. A képzés segíti felkészülni résztvevőit a könyvtár 2.0-t használó virtuális közösség elvárásainak megfelelő  tájékoztatási formákra.

A képzésben résztvevők jártasságot szereznek az elektronikus kutatáshoz szükséges információkeresés terén szakirodalmi, Európai uniós valamint business információs rendszerek adatbázisait használva.

 

Ismeretkörök:

  • E-book, e-papír modul: Digitális tartalmak, E-content,  Számítógépes grafika és animáció, Kiadványszerkesztés
  • Keresési módszerek az online információforrásokban
  • Webes tartalomszolgáltatás informatikai megvalósítása modul: Internetes keresőrendszerek működése, Weblapszerkesztés, A WEB 2.0 technológia hatása a könyvtári szolgáltatásokra

A képzés díja: 133.000 ft/félév 

További információ:  http://felvi.ektf.hu/index.php/page/view/kepzeseink/szakiranyu-tovabbkepzes

Jelentkezési határidő: 2014. augusztus 31.

Jelentkezés módja: A letölthető (http://www.ektf.hu/ujweb/upload/szabozs/files/Web_Jellap_Szakiranyu.pdf )  jelentkezési lapot + a végzettséget igazoló oklevél fénymásolatát az alábbi címre postázva:

ESZTERHÁZY KÁROLY FŐISKOLA
Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar
Szabó Zsuzsanna
3300 Eger, Klapka Gy. út 12

Minden érdeklődő jelentkezését várjuk!

Tisztelettel,

  Lengyelné dr. Molnár Tünde